Nemzetközi mazsorettfesztivál lesz Zentán

Nemzetközi mazsorettfesztivál lesz Zentán

Július elsején nemzetközi mazsorettfesztivált szervez Zentán a helyi Flamenco Táncklub, amelyre a visszajelzések alapján öt országból több mint négyszáz résztvevő érkezik – hallottuk az eseményt bejelentő sajtótájékoztatón.

Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja gratulált a Flamenco Táncklubnak a közelmúltban elért sikerekhez, és örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat támogatásával Zenta ismét ilyen rangos rendezvény házigazdája lehet.  

Horvát Kátai Péter, a Flamenco Táncklub vezetője elmondta, a fesztivállal egy régi álmuk válik valóra, ugyanis a csoportjaik már számos helyen bemutatkoztak, de a saját városukban még nem volt alkalmuk ilyen nagyszabású találkozón vendégül látni az érdeklődőket. A programban öt ország, Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovákia négyszáznál több táncosa több mint százhetven műsorszámmal szórakoztatja majd a közönséget, illetve igyekszik elbűvölni a nemzetközi zsűrit. A nézők rengeteg, a tájainkon még nem igazán látott újdonságra számíthatnak, zászlós és más különleges produkciók lesznek, valamint fiú mazsorettek is érkeznek. Az esemény a község turizmusa szempontjából is nagy jelentőségű, hiszen sokan már a fesztivált megelőző napon Zentára utaznak és megismerkednek a Tisza parti város nevezetességeivel.

A zentai csoportok felkészüléséről Horvát Kátai Anita edző számolt be, aki arra is kitért, hogy az idén több rangos versenyen jártak — Szolnokon, Szabadkán, Gyömrődön és Aradon —, amelyek mindegyikéről zömében első helyezésekkel és aranyérmekkel tértek haza.   

A nemzetközi mazsorettfesztivál július elsején, szombaton, 10 órakor kezdődik a zentai Városi Sportcsarnokban. A rendezvényre, amelynek támogatója az önkormányzat mellett a tartományi kisebbségi titkárság, a belépés díjtalan.


A nyitóképen Perpauer Attila, Horvát Kátai Tibor és Horvát Kátai Anita (a szerző felvétele)

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Könyvet a szórványba!
Értesítés
  • Forum
  • 2018.11.09.
  • LXXIII. évfolyam 45. szám
A fejlesztési stratégia közvitája
Értesítés
  • Prosperitati Alapítvány
  • 2018.10.10.
  • LXXIII. évfolyam 40. szám
Facebook

Támogatóink