home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Nem minden az, aminek látszik
(SZ.Á.)
2013.11.20.
LXVIII. évf. 47. szám
Nem minden az, aminek látszik

November 9-én nyolcadik alkalommal rendezték meg a Záporka Vers- és Prózamondó Találkozót az IZIDA Anya- és Gyermekvédelmi Társulat, valamint a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének (VMVE) közös szervezésében. A verseny helyszíne ezúttal is a bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesület volt.

Az ünnepélyes megnyitón a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola tanulói léptek fel. Papp Julianna, a társulat elnöke és Hajvert Ákos, a VMVE elnöke köszöntötték az egybegyűlteket, a versenyzőknek pedig sok sikert kívántak.

Amíg a résztvevők egy csoportja verset mondott, addig a többiek kézműveskedtek, illetve Balassa Emesével és Szarka Ákossal játszottak. A verseny két fő kategóriára volt osztva. A tanulásban akadályozott gyerekek a Szivárvány, az értelmi fogyatékosok pedig a Napraforgó csoportban versengtek egymással.

A Szivárvány kategória 8—11 éves korosztályának 1. helyezettje Schneider Hilaria (Baja), a 2. Paróci Tamás (Bácsfeketehegy), a 3. pedig Baksa Krisztina (Bácsfeketehegy) lett. Ugyanezen kategória 12—15 évesei közül Berger Zsolt (Baja) bizonyult a legjobbnak, a 2. Lengyel Klaudia (Szabadka) és Bánszki Magda (Bácsfeketehegy) lett, a 3. helyen pedig Jovánovity Izabella (Kishegyes) végzett. A harmadik korosztály, azaz a 16 évnél idősebbek körében a sorrend a következőképpen alakult: 1. Milánovics Tímea és Fehér Péter (Szabadka), 2. Beretka Mihály (Szabadka), 3. Góman Barbara (Baja).

A Napraforgó kategóriában két korosztály szerepelt. A 8—15 évesek 3. helyezettje Szabadi Katarina (Szenttamás) lett. A 18 évnél idősebbek csoportjának mezőnyében pedig ketten osztoztak az első helyen: Kőműves Jenő (Bácskossuthfalva) és Hegedűs Gabriella (Magyarkanizsa). A második helyezés Magó Anasztáziát (Bácsfeketehegy) illette meg, a harmadikon pedig szintén ketten osztoztak: Ferkovics Marianna és Andruskó Hajnalka (Zenta).

A zsűriben Barta Júlia nyugalmazott óvónő és Életfa-díjas versfelkészítő, Dudás Zita logopédus és Farkas Hajnalka Ratkó József-díjas versmondó, a VMVE tagja foglalt helyet.

A gálaműsoron a helyi Csalogány Tamburazenekar és Török Noémi előadásában bácskai, illetve bácsfeketehegyi népdalcsokor hangzott el.

A sok vidám arc és a szeretet felülmúlhatatlan élményben részesítette a jelenlévőket.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..