home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Nem hétszer, hanem hetvenhétszer!
Martinek Imre
2018.11.11.
LXXIII. évf. 45. szám
Nem hétszer, hanem hetvenhétszer!

Ezen választott mottóval zajlott november 9-e és 11-e között Muzslyán, illetve egypár helyszín erejéig Nagybecskerek szigorúan vett központjában a III. Interrégiós, egyben pedig a XVII. Délvidéki régiós Háló-találkozó.

Találkozás. Kapcsolat. Közösség. Felvidék, Délvidék és az anyaország huszonnégy településének összesen mintegy százfős képviselője találkozott egymással Közép-Bánságban. Helyszínileg a muzslyai Emmausz Kollégiumban megrendezett találkozó gerincét képező tanúságtevő előadások, illetve komolyzenei dallamokkal is megerősíttetett lelki elmélyülések mellett, a hétvégi programból az élő helyi folklorkincset és kézművességet bemutató és népszerűsítő (műhely)motívumok sem maradtak ki.

A találkozó teljességéhez a fennállásának másfélszázadik esztendejét ünneplő nagybecskereki székesegyházban tartott vasárnapi szentmise, továbbá egy rövid városnézéssel és látással egybekötött, kor(szak)vallató nyílt sisakos történelemóra is hozzájárult.

A rendezvény a Magyar Kormány támogatásával (Miniszterelnökség, Nemzetpolitikai Államtitkárság; Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.; Nemzeti Együttműködési Alap) valósult meg.

Fényképeink a rendezvény helyszínein készültek.

A részleteiben is írásos nyomot hagyó beszámolónkat lapunk november 21-i számában olvashatják.


Még több kép, Martinek Imre felvételei:▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..