home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Nehéz idők járnak a védtelen emberekre
Talpai Lóránt
2013.06.05.
LXVIII. évf. 23. szám
Nehéz idők járnak a védtelen emberekre

Bácskossuthfalván egy idős asszonyt raboltak ki, elvitték az összes pénzét, a tüzelőanyagát, a házát pedig festékkel lelocsolták

Az utóbbi években Vajdaság számos településén betörési hullám söpör végig. Bárki áldozatául eshet ilyen sajnálatos eseménynek, vele szemben azonban a legkiszolgáltatottabbak és a legvédtelenebbek mégis az idős emberek. A napokban Bácskossuthfalván egy védtelen idős asszony vált a betöréssorozatok újabb áldozatává.

Senki sincs biztonságban

Muzsik Mária, aki 87 évesen egyedül él, elmondta, hogy az övével szomszédos házakba is betörtek az elmúlt időszakban. Mint kiderült, itt a falu széle közelében gyakoriak a bűncselekmények. A néni értetlenül áll a dolog előtt, mivel ő tisztességesen végigdolgozta egész életét, soha nem tett semmi rosszat senkinek, most pedig kifosztották és összefirkálták a házát. „A faluban nagyon sokan ismernek, mindenkinek segítettem az elmúlt évtizedekben, tisztességes asszonynak tartanak, aki soha nem bántott meg senkit sem. Régebben sohasem fordult elő velem semmi rossz, nem voltak a faluban lopások, nem bántották egymást az emberek. Manapság azonban senki sincs biztonságban, és a fenyegetettség ellen nem tehetünk semmit sem” — panaszolta az idős asszony. Ezután részletesen elmesélte, hogyan történt a betörés.

A tettes a hátsó udvar felől közelíthette meg a házat, majd miután látta, hogy az idős asszony a nyári konyhában tartózkodik, beosont a lakásba, és feltörte a szekrények ajtaját. Elvitte a néni összes pénzét: a fára és szénre félretett összeget és a nyugdíjának a megmaradt részét is, valamint a 25. házassági évfordulóra kapott gyűrűjét. Ráadásul még ez előtt a rablás előtt valaki eltulajdonította a múlt évben vásárolt tüzelőanyagát, a szenet és a fát is. Mindemellett leszakították a csengőjét, és festékkel lelocsolták a háza falát, ablakait és a kapuját is. Muzsik Mária egyedül él, szerény körülmények közepette, ezért könnyű célpontja a fosztogatóknak. Azoknak, akik jobb módban élnek, talán nem tűnik túlságosan nagynak az idős asszonyt ért kár és a tőle eltulajdonított pénz összege sem, de neki bizony az, mert ennyiből tengeti az életét már hosszú ideje.

Évek óta történnek kisebb-nagyobb lopások

A rendőrség terepszemlét tartott a házban, egyelőre azonban semmi hír sincs a fosztogatóról vagy a fosztogatókról. A faluban és a környéken sokan panaszkodnak néhány nemrég odatelepült családra. Számos házból tulajdonítottak már el építőanyagot, téglát, szerszámokat, rosszvasat, pénzt és élelmiszert is. Muzsik Máriától azt is megtudtuk, hogy Bácskossuthfalvának ezen a részén évek óta előfordulnak kisebb-nagyobb lopások, betörések, valamint éjszakai zajongások. Sokszor bezörgetnek az ablakukon, és nem hagyják pihenni az idős embereket. Mind ez ideig azonban egyetlenegy bűnesetet sem sikerült felderítenie a rendőrségnek, vagyis nem találták meg az elkövetőket. Mivel kevés tettes kerül rendőrkézre, felvetődik a kérdés, hogy a hatóságnak van-e kapacitása a falvakban és városokban egyaránt rendkívüli mértékben terjedő bűnözési hullám megfékezésére.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..