home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Néhány lépésnyire a Marstól
Talpai Lóránt
2014.12.10.
LXIX. évf. 50. szám
Néhány lépésnyire a Marstól

December 4-én tesztrepülésre indult a NASA Orion nevű űrhajója, melyet arra terveztek, hogy képes legyen űrhajósokat vinni a Marsra és egyéb mélyűri küldetésekre.

December 4-én tesztrepülésre indult a NASA Orion nevű űrhajója, melyet arra terveztek, hogy képes legyen űrhajósokat vinni a Marsra és egyéb mélyűri küldetésekre. A teszt során még nem lesznek emberek az űrjármű fedélzetén, de a próba segíthet a mérnököknek megérteni, hogy milyen állapotok uralkodnak a kabinban, amikor az Orion erős sugárzásnak és extrém hőmérsékletnek kitéve halad repülése közben. A tervek szerint az Orion mintegy 5800 kilométeres távolságig repül majd el, ami 15-ször messzebb van, mint a Nemzetközi Űrállomás. A tervek szerint az űrjármű kétszer megkerüli a Földet, majd a Csendes-óceánba zuhan. A NASA Langley Kutatóközpontjában megalkotott repülés közbeni képalkotó rendszer csapata felkészült rá, hogy hőképeket készítsen a szuperforró visszaérkezésről, amikor az Orion átlépi a légkör határát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..