home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Nagybecskereken is megtartották a KMV elődöntőjét
(k-ko)
2015.03.28.
LXX. évf. 12. szám

Nagybecskereken, a Nikola Tesla villamossági szakközépiskolában tartották meg a KMV elődöntőjét. Összesen hat kategóriában mérettettek meg három tanintézmény diákjai: a házigazda szerepét felvállaló iskola, az egészségügyi szakközépiskola és a gimnázium tanulói.

A Varga Katalin nyugalmazott magyar szakos tanárnő, Kovács Jolánka, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola könyvtárosa, magyar szakos tanárnő és Balázs Béla könyvszerkesztő összetételű zsűri szerint az idei írások, illetve fellépések minősége valamennyire alulmaradt a tavalyitól.

— Ami viszont meglepő és jóleső dolog volt, hogy ebben az évben nagyobb számban vettek részt a versenyen a szakközépiskolák diákjai. A zsűri szerint ez külön elismerést jelent a magyar szakos tanároknak, akik azokban a tanintézményekben dolgoznak, hiszen egy-egy gyerek nem azért iratkozik a villamossági szakközépiskolába, vagy az egészségügyibe, mert irodalmár szeretne lenni. Ha viszont van tehetsége az irodalomhoz, akkor azt ki lehet aknázni — mondta Kovács Jolánka.

A bíráló bizottság az önálló vers kategóriában csak egy tanulót díjazott, Német Mártát a gimnáziumból, míg az értekező próza kategóriában három diákot juttattak a döntőbe, Gyarmati Anitát és Horváth Ágnest, az egészségügyi szakközépiskolából, illetve Rúzsa Róbertet a gimnáziumból. A villamossági szakközépiskola két tanulója, Pálfi Krisztián és Tóth Kornélia a novelláját olvashatja fel Óbecsén. Publicisztikával Tóth Edvin, az egészségügyi középiskolából és Balanyi Dénes a villamossági szakközépiskolából, míg a humoreszk írásában Pálfi Krisztián és Brnić Miroslav jeleskedett, mindketten a villamossági szakközépiskola diákjai.

A versmondók közül szintén ketten mérhetik össze tudásukat a döntőben, Csíkos Dániel és Szűcs Rita, a nagybecskereki gimnázium diákjai.

Mindnyájuknak további sok sikert kívánunk!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..