home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Müller... Szlimani...
Tóth Tibor
2014.06.26.
LXIX. évf. 26. szám

G csoport, 3. forduló: Egyesült Államok–Németország 0:1 (0:0), H csoport, 3. forduló: Algéria–Oroszország 1:1 (0:1)

G csoport, 3. forduló

Egyesült Államok–Németország 0:1 (0:0)

Recife, Arena Pernambuco, vezette: Irmatov (üzbég)

Góllövő: Müller az 55. percben.

Egyesült Államok: Howard – F. Johnson, Gonzalez, Besler, Beasley – Beckerman, J. Jones – Zusi (Yedlin), Bradley, Davis (Bedoya) – Dempsey.

Németország: Neuer – J. Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes – Schweinsteiger (Götze), Lahm, Kroos – Özil (Schürrle), Müller, Podolski (Klose).

Sokáig az sem volt biztos, hogy lejátsszák a mérkőzést, mivel Recifére hatalmas eső zúdult, a kezdésre azonban valahogy helyrepofozták a gyepszőnyeget. Mindkét csapatnak elég lett volna a döntetlen a továbbjutáshoz, így egyik csapat sem törte  magát túlságosan. Az egyetlen gól a második félidő elején esett, amikor Hummels csúsztatását még kiütötte Howard, a labda a tizenhatoson kívül álló Müllerhez került, aki hatalmas bombagólt lőtt a hosszúsarokba. Az amerikai továbbjutás veszélybe került volna, ha a másik találkozón Ghána legalább egy góllal nyer Portugália ellen, de 1:1-es állásnál a kapus, Dauda óriási hibát vétett, és Ronaldo megszerezte a győztes gólt a portugáloknak. Így a csoportból a németek és az amerikaiak kerültek a legjobb tizenhat közé.

Tekintse mega  TÁBLÁZATOT!


H csoport, 3. forduló

Algéria–Oroszország 1:1 (0:1)

Curitiba, Arena da Baixada, 39 311 néző, vezette: Cakir (török).

Góllövők: Szlimani a 60., illetve Kokorin a 6. percben.

Algéria: M’Bolhi – Mandi, Hallis, Belkalem, Meszbah – Bentaleb, Medzsani – Feguli, Brahimi (Jebda), Dzsabu (Gilasz) – Szlimani (Szudani).

Oroszország: Akinfejev – Kozlov, V. Berezuckij, Ignasevics, Kombarov – Szamedov, Satov (Dzagojev), Glusakov (Gyenyiszov), Fajzulin – Kokorin, Kerzsakov (Kanunnyikov).

Algériának elég volt a döntetlen is a továbbjutáshoz, az oroszoknak viszont feltétlenül nyerniük kellett. Persze, ez az elmélet csak akkor volt érvényes, ha a másik meccsen Belgium nyer Dél-Korea ellen. Az oroszok támadólag léptek fel és Kokorin szép fejessel már a 6. percben vezetést szerzett csapatának. A gól megnyugtatta a zbornaját, az észak-afrikaiak pedig lassan átvették a játék irányítását. Ha nincs Akinfejev, akkor az algériai  támadások nem hoztak volna eredményt, de az orosz kapus már második potyagólját kapta a világbajnokságon. A 60. percben rendkívül rosszul futott ki egy szögletre, Szlimani pedig az üres kapuba bólintott. Algéria az egy pontnak köszönhetően története során először szerepelhet a világbajnokság egyenes kieséses szakaszában. A másik mérkőzésen Belgium, Verthongen góljával 1:0-ra verte Dél-Koreát és csoportelsőként jutott tovább.Ma szünnap van Brazíliában, a nyolcaddöntők holnap kezdődnek. A párosítás a következő: Brazília–Chile, Uruguay–Kolumbia, Hollandia–Mexikó, Costa Rica–Görögország, Franciaország–Nigéria, Németország–Algéria, Belgium–Egyesült Államok és Argentína–Svájc.

Tekintse mega  TÁBLÁZATOT!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..