home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Mosópor helyett gesztenye
(Összeállította: re)
2014.10.22.
LXIX. évf. 43. szám
Mosópor helyett gesztenye

Az ember hajlamos rá, hogy olcsó, egyszersmind hatékony módszereket alkalmazzon — a háztartási munkák során is. A világhálón egyre többször olvashatunk a vadgesztenye ruhatisztító hatásáról. Most mi is bemutatjuk a világ legegyszerűbb mosási módját.

A recept nem bonyolult: este 5 db vadgesztenyét áztassunk vízbe, mielőtt pedig másnap beraknánk őket a mosógépbe, távolítsuk el róluk a héjat, majd tegyük őket egy kis zsákba vagy zokniba. Öblítőnek pedig használjuk azt, amit egyébként is. Ha itt is szeretnénk valami újat kipróbálni, öblítő helyett használhatunk ecetet és illóolajat.

Ami a gesztenyét illeti, semmi esetre se mossunk szelíd-, csakis vadgesztenyével! A szelídgesztenyéből ugyanis a meleg víz hatására kioldódik a barna szín, mely befestheti a ruhát. A vadgesztenye nem színezi be a textíliát, még magas hőfokon sem.  

A dolog lényege, hogy a gesztenyét nem kell megtisztítani vagy megfőzni, nem is romlik meg, egész évben eláll egy jól szellőző zsákban fellógatva. Sokszor felhasználható. És arról még nem is beszéltünk, hogy mennyi pénzt megtakarítunk a mosópor árán.

Még attól sem kell félnünk, hogy a gesztenye barna színe mosás közben kioldódik, és beszínezi a ruhákat. Tarka és fehér ruha esetében egyaránt ajánljuk!

Tehát: gesztenyegyűjtésre fel!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..