home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Mórahalomra megy fürdeni? Ne hagyja ki a vízibivalyokat!
Fehér Márta
2019.02.28.
LXXIV. évf. 9. szám
Mórahalomra megy fürdeni? Ne hagyja ki a vízibivalyokat!

Szalai Attila fotóin mutatjuk, miért érdemes a fürdő után/előtt beiktatni még egy kis kiruccanást!

Mindössze néhány kilométert kell megtenni a Mórahalom és Röszke közötti úton, hogy eljussunk a bivalyrezervátumhoz. Szabadon látogatható az impozáns, 150-es létszámú csorda, a gondozó bárkit szívesen körbevezet, a villanypásztorral őrzött területen biztonságosan csodálhatjuk a hatalmas állatokat, az anyjukkal békésen eszegető borjakat, és ha elég bátrak vagyunk, megsimogathatjuk, etethetjük őket. Egyelőre a tanyán töltik az időt, május közepétől azonban kiengedik őket a Nagyszéksós-tóra, ahol késő őszig élvezik a vizet. A táj gyönyörű, a hely hangulatos, jót lehet sétálni és beszélgetni, úgyhogy mindenképp látogassanak el ide!

A magyar bivalyállomány a törvényileg védett őshonos állatok közé tartozik. A dél-alföldi régió első bivalyrezervátumát 2008-ban hozták létre, a gulya fontos szerepet tölt be az eredeti természeti környezet fenntartásában és alakításában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..