home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Mit nézzünk az idén?
Brasnyó Zoltán
2018.01.21.
LXXIII. évf. 2. szám
Mit nézzünk az idén?

2017-et nehéz lesz überelni a nagy mozibemutatók tekintetében: tavaly megkaptuk az új Szárnyas fejvadászt, a Dunkirket, a zseniális Gyilkos nyomont, sőt, a Star Wars legújabb epizódját is. Hogy mennyire lehetünk elégedettek, azt ki-ki maga döntse el. Én azt szeretném, ha minden filmes év legalább félig annyira lenne bőséges, mint az előző esztendő. Most a 2018-ban várt legfontosabb filmes szenzációkat veszem górcső alá.

Solo: A Star Wars-sztori

2018 májusában folytatódik a Csillagok háborúja univerzumában játszódó spin off epizódok sora. A Zsivány egyes sikerén (és főleg a Disney új fejőstehén-filozófiáján) felbuzdulva a páros években jelennek meg a mellékszálak, valamint egy-egy népszerű karakter eredettörténete. Az idén a Star Wars-univerzum egyik legkedveltebb karaktere, Han Solo kap önálló filmet. A produkció az ifjú Solo életét követi nyomon. Az írók és a készítők azt kívánják majd bemutatni, hogyan lett Han Solo a galaxis egyik legismertebb és leghírhedtebb csempésze, valamint hogyan szerezte meg legendás űrhajóját, az Ezeréves sólymot. Harrison Ford ifjúkori inkarnációját a viszonylag ismeretlen Alden Ehrenreich formálja meg, és a filmben mások mellett Emilia Clarke és Woody Harrelson is szerepet kap.

 

Bosszúállók: Végtelen háború

A bosszúállóknak legutóbb egymással kellett megküzdeniük, most pedig egy minden korábbinál nagyobb fenyegetés csap le rájuk. Olyasmi, amire az előző részek végén folyamatosan utalásokat tettek. Jön a Marvel-univerzum egyik legfontosabb történetsorozata, és színre lép Thanos, akinek célja, hogy megszerezze a végtelen köveit, majd hatalmával elpusztítsa és/vagy igába hajtsa az emberiséget, valamint az ismert világokat. A Bosszúállók minden eddigi konfliktusa, másokkal való összecsapása ehhez a pillanathoz vezetett. A kérdés csupán, hogy mennyiben térnek majd el a képregények eredeti sztorijától. Ha nem sokban, akkor valódi megrázkódtatásokra készülhetnek a mozi- és a szuperhősrajongók. Ez a film is májusban érkezik az amerikai mozikba.

 

Ready Player One

Steven Spielberg új rendezésére néhány évet várnunk kellett, az alapanyag pedig, melyhez nyúlt, óriási lehetőségeket rejt magában. Arra is, hogy zseniális film készüljön, és sajnos arra is, hogy csúnya bukás legyen belőle. Az alapsztori a virtuális valóságot és egy disztópikus jövőképet mutat be, melyben a ’80-as évekért fanatikusan rajongó főhős (és az író is) a populáris kultúrában megjelenő összes ismert korabeli filmet, TV-sorozatot, rajzfilmhőst és videojáték-karaktert felsorolja, illetve megjeleníti. Emiatt licencek garmadájának megvásárlására volt szükség. Az E. T., a Kincsvadászok, a Jurassic Park és még sok-sok sikerfilm rendezője állítólag száz százalékig vette kezébe az irányítást a Ready Player One esetében, emiatt pedig azt hiszem, mérsékelten optimisták lehetünk. A film bemutatója márciusban várható.

 

The Irishman

A végére hagytam az általam és még sokunk által leginkább várt mozit, Martin Scorsese The Irishmanjét. Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel — jól olvassák, ők mindannyian benne lesznek az idei év legjobban várt gengszterfilmjében. A Jimmy Hoffa munkásszakszervezeti vezető rejtélyes megöléséről és a XX. század második felének amerikai bűnszervezeteiről szóló alkotást szeptemberben mutatják be. Mivel ezek a legendás színészek már jócskán túl vannak életük delén, jelentős számítógépes trükkparádéra volt szükség ahhoz, hogy megfiatalítsák őket a vásznon. Az igaz történeteken alapuló filmnek azért is örülhetünk, mert hosszú idő óta végre újra együtt dolgozik Scorsese és De Niro. Pacino pedig csak hab a tortán.

(Képek forrása: imdb.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..