home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Missziós kereszt Szabadkán
2018.07.04.
LXXIII. évf. 26. szám
Missziós kereszt Szabadkán

Az LII. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje július 1-jén a szabadkai kertvárosi plébánia vendége volt. Tiszteletére egész napos szentségimádást tartottak.

Az eucharisztikus kongresszus missziós keresztje — Ozsvári Csaba ötvösművész tervezte — 3 méternél magasabb. Tölgyfából készült. Honfoglalás kori motívumokkal díszített bronzborítás ékesíti. Tizennyolc ereklyét és a Szent Kereszt egy darabját is tartalmazza, így a magyar szentek egyedülálló ereklyetartójának számít.

A keresztet eredetileg 2007-re, a budapesti városmisszióra készítették, majd 2017-ben a magyar katolikus püspökök ad limina látogatása során Rómába is elvitték, hogy Ferenc pápa megáldja. 2018-ban a világkongresszus előkészítéseként útnak indult a Kárpát-medencében, és bejárja a katolikus egyházmegyéket.

Szalai Attila felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..