home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Milan-varázslat a Puskás-stadionban
Tóth Tibor
2009.04.29.
LXIV. évf. 17. szám
Milan-varázslat a Puskás-stadionban

A Milan csapata Szalai Attila felvételeSzerdán este a budapesti Puskás Ferenc Stadionba látogatott a hétszeres BEK-, illetve BL-győztes olasz AC Milan labdarúgócsapata. Carlo Ancelotti három aranylabdás játékost felvonultató együttese jótékonysági barátságos találkozón lépett pályára a Mész...

A Milan csapata Szalai Attila felvétele

Szerdán este a budapesti Puskás Ferenc Stadionba látogatott a hétszeres BEK-, illetve BL-győztes olasz AC Milan labdarúgócsapata. Carlo Ancelotti három aranylabdás játékost felvonultató együttese jótékonysági barátságos találkozón lépett pályára a Mészöly Géza által irányított magyar ligaválogatott ellen.
Az 5:2-es vendéggyőzelemmel véget ért találkozó szerény ünnepséggel kezdődött: a Milan brazil középpályása, Kaká épp a mérkőzés napján ünnepelte huszonhetedik születésnapját, s ebből az alkalomból a kezdőrúgás előtt három szemrevaló fiatal hölgy ajándékot nyújtott át neki: palack bort, jófajta körtepálinkát és egy tortát. A 45 éves osztrák Konrad Plautz sípszavára az olaszok indították el a labdát, az első helyzetből azonban a magyarok szereztek találatot. A 8. percben az újpesti hármas (Tisza, Kabát, Rajczi) összjátékát követően ez utóbbi 10 méterről lőtt az ausztrál Kalać kapujába. Ezek után kezdtek el ébredezni a sztárok, s egyre-másra alakították ki helyzetüket. Sevcsenkó, Beckham, Seedorf, Ronaldinho és főleg Kaká járt élen a lövésekben. Végül a születésnapos brazil a 37. percben Beckham hosszú indítását váltottá góllá.
A folytatás második percében Seedorf ugratta ki Kakát, aki ezúttal nem lőtt, hanem önzetlenül Sevcsenko elé gurított, az ukrán játékos pedig két méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt. A ligaválogatottnak nem szegte kedvét az olasz vezetés, s az 56. percben újra döntetlent mutatott az eredményjelző: az olasz tizenhatos előtt Tököli vette el a labdát Darmiantól, majd a büntetőterületre betörve tíz méterről a bal felső sarokba bombázott. Sajnos, nem sokáig volt egyenlő az állás, mivel a 63. percben Ronaldinho ugratta ki remekül Sevcsenkót, és megszerezte a második gólját. A 73. percben Seedorf bolondította meg a védelmet, majd lőtt a jobb alsóba. Szerencsére Ronaldinho büntetőből is a felső lécet találta el, majd a 85. percben a REAC-ban játszó Nyerges Krisztián lövését kellett védenie a Milan negyedik számú kapusának, Filippo Perucchininek, majd a villámgyors ellentámadásból Viudez állította be az 5:2-es végeredményt.
A találkozó után Carlo Ancelotti, a Milan edzője elmondta: megtiszteltetés számukra, hogy Budapesten, a Puskás Ferencről elnevezett stadionban játszhatnak.
- Örülök, hogy egy olyan országban léphettünk pályára, amely gazdag labdarúgó-hagyományokkal rendelkezik, annak pedig külön örülök, hogy ennyien eljöttek a mérkőzésre. Az első félidőben elég szorongatott helyzetben voltunk, a ligaválogatott többször is komoly próbatétel elé állította védelmünket. Igaz, hogy a mai ,,csak" egy barátságos mérkőzés volt, de nekünk az ilyen találkozók alkalmával az elsődleges célunk a népszerűségünk növelése, ez pedig a mai estén maradéktalanul sikerült is - mondta a Milan szakvezetője.
A ligaválogatott mestere, Mészöly Géza is elégedett volt a látottakkal.
- Óriási élmény volt a Milan ellen játszani. A mai estén bebizonyítottuk, hogy a magyar játékosok is képesek szépen és eredményesen futballozni. Hihetetlen nagy dolog volt látni és testközelből érezni, micsoda dimenzióban játsszák az olaszok a futballt - mondta Mészöly.
A találkozó beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a Magyarország legnagyobb stadionjába kilátogatóknak örök életre szóló futballélményben lehetett részük.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..