home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Mi baja van Meghan Trainornak?
Zvekán Péter
2016.09.05.
LXXI. évf. 35. szám
Mi baja van Meghan Trainornak?

A popszakma egyre kegyetlenebb, egyre nagyobbak az elvárások. Először is nem árt, ha az előadó tud énekelni, ez alap. Ehhez jönnek az olyan extrák, hogy tud-e szöveget és zenét írni, milyen energiája van a színpadon, milyen a megjelenése, a jelleme. A kinézet pedig annak függvénye, hogy milyen stílusú a műfaj, melyben az előadó mozog.

Egy példa: senkit sem zavar Adele külseje (azaz hogy egy kicsit teltebb), mert az ő dalai olyanok, hogy az egész imázs felépítésében ez nem fontos. A tömegslágeres, nagy pénzgyáros előadóknál, mint amilyen Rihanna vagy Beyoncé viszont igen. De jelenleg van egy énekesnő, akinél teljes a képzavar. Ő nem más, mint Meghan Trainor.

Róla annyit kell tudni, hogy már nagyon fiatalon rájött, az éneklés lesz az élete. Szinte hihetetlen, de 15 és 17 éves kora között háromlemeznyi anyagot írt meg, énekelt fel, és ezeknél ő maga volt a producer is. Ennek köszönhetően 2011-ben megköthette első jelentős szerződését a Big Yellow Dog Music recordsszal mint szövegíró. A nagy áttörés viszont 2014-ben jött el, amikor leszerződött a Epic Recordshoz. Ekkor ismerhette meg a világ.

De ekkor kezdődtek a gondok is. Legelső dala, melyhez klip is készült, az All About That Bass volt. Azért hangsúlyoztam, hogy klip is készült hozzá, mert abban láthattuk először. Egy aranyos, duci lány volt, aki egy könnyed témájú dallal, rózsaszín háttérrel, egy igazi laza, könnyen emészthető szerzeménnyel mutatkozott be. Eddig oké. Aztán megjelent második dala, a Lips Are Moving. Itt még mindig ugyanazt a lányt láthattuk. Aranyos, könnyed, laza, szerethető. Közben a toplistákon egyre népszerűbb lett, és valami megtört. Valószínűleg kapott egy hatalmas önbizalomlöketet, és onnantól teljesen megváltozott. Konkrétan elhitte magáról, hogy egy szexi bombázó. Amikor először néztem meg a No című videóját, teljesen megdöbbentem. Az eddig cuki lányként ismert előadó most feszülős göncökben mutatkozik, miközben kínosan ügyel rá, hogy ne nagyon látszódjanak a felesleges kis hurkák. Ráadásul még modellkinézetű táncosokkal is körbeveszi magát. A szöveg pedig arról szól, hogy ő akkor talál magának pasit, amikor akar, ezért a férfiak hagyják csak békén. Egyszerűen azért, mert ő annyira menő, hogy majd eldönti, mikor kivel lesz, és meddig.

Hoppá, hölgyem és uraim! Teljes képzavar. Szerintem ugyanis tenni kell azért, hogy valaki szexistennőnek tűnjön. Hogy nekem, egyszerű nézőnek leessen az állam, vagy hogy a fiatal fiúk vele álmodjanak éjszakánként. De vele senki sem fog álmodni! Mi ez? Miért kellett a hosszas munkával felépített aranyos kislány imázst teljesen lerombolni?

És csak ezután következett az újabb sokk, a most is futó, Mee Too című dal. Ebben olyan mondatokat lehet hallani, hogy: „Nézem, ki ez a szexi dög a tükörben? Ja, ez én vagyok!”, illetve a refrén: „Ha én te volnék, én is inkább én szeretnék lenni!” Könyörgöm, valaki szóljon ennek a nőnek, hogy szedje össze magát!

A Meghan Trainor-féle képzavar annyira súlyos, mintha én például eldönteném, hogy indulok a Superbody testépítő versenyen. Nyilván lehet próbálkozni, csak nem sok értelme van.

Ezért Meghan vagy szedje össze magát, és térjen vissza az aranyos kislány imázshoz, mellyel az égvilágon semmi gond nincs, vagy ha valóban vadmacska akar lenni, akkor irány az edzőterem. Tessék étrendet változtatni, reggelente futni, és eljárni az edzésekre. Bizony, nem kis munka a top formájú sztárok közé felemelkedni. Arról nem is beszélve, hogy ha ezt az utat akarja járni, akkor érje el, hogy a kinézetétől essen le az állam, és akkor majd elhiszem neki ezeket a dalszövegeket. Addig viszont ez az egész dolog egy vicc!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..