home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Mennyből jövök most hozzátok
Tóth Lívia
2004.11.17.
LIX. évf. 46. szám
Mennyből jövök most hozzátok

Jegercsik Csabát, aki 1977-ben látta meg a napvilágot, szülőfalujában, Csókán kiváló szavalónak és táncosnak tartották, de az énekhangját is dicsérte mindenki. Éppen ezért senki sem lepődött meg, amikor kiderült, hogy felvették a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical...

Jegercsik Csabát, aki 1977-ben látta meg a napvilágot, szülőfalujában, Csókán kiváló szavalónak és táncosnak tartották, de az énekhangját is dicsérte mindenki. Éppen ezért senki sem lepődött meg, amikor kiderült, hogy felvették a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakára. 2001-ben Szirtes Tamás osztályában végzett. A művész a Pesti Magyar Színház társulatához szerződött, ahol ma is tapsolhat neki a közönség.
1991-ben Vajdaságban Kosztolányi-díjat kapott, 1995-ben Gyulán Erkel-díjat, versenytáncban az országos verseny második helyezettje lett 1994-ben, majd a következő évben a nemzetközi verseny ötödik helye lett az övé. Feltűnő muzikalitására és táncművészi adottságaira igen korán felfigyeltek, de a szakemberek szerint a prózai színészi képességei sem elhanyagolhatóak. Már 1991-ben Párizsba hívták tanulni, sajnos, a körülményei miatt ezt a nagyszerű lehetőséget nem tudta kihasználni. 1996-ban a franciaországi Nancyben megrendezett színházi fesztiválon osztálytársával, Sándor Dáviddal együtt, nagy sikerrel képviselte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát.
A Pesti Magyar Színházban jelenleg a következő darabokban szerepel: Shakespeare: A windsori víg nők (Fenton), Leigh-Darion-Wassermann: La Mancha lovagja (dr. Carasco), Lerner-Loewe: My Fair Lady (Fraddy), Schwartz-Greene-Tebelak: Godspell (Jézus), Shakespeare: Vízkereszt, vagy amit akartok (Keszeg András), Csukás István: Utazás a szempillám mögött (Hangya), Huszka-Martos: Bob herceg (Lord Lancaster), Tom Jones-Harvey Schmidt: A fantasztikusok (Matt). A fontosabb alakításai közé tartozik még Zerkón (Szörényi-Lezsák: Attila, Isten kardja), Zobor (Szörényi-Bródy: Veled Uram), Asztrik főpap (Szörényi-Bródy: István, a király), Tybalt (Shakespeare: Romeó és Júlia), Majtényi Béla (Szabó Magda: Régimódi történet) és sorolhatnánk még.
Jegercsik Csaba nemrégiben itthon járt. Rövid látogatásának az egyik oka az volt, hogy Mennyből jövök most hozzátok címmel Budapesten megjelent a CD-je és kazettája, amelyet szeretne az itthoni közönséghez is eljuttatni. Sajnos, elfoglaltsága miatt arra nincs ideje, hogy a karácsonyi összeállítást élőben is bemutassa a vajdaságiaknak, de reméli, hogy így is sikerül belopnia az emberek szívébe. Annál inkább, mivel a hanghordozón a következő dalok és versek szerepelnek: Máté 1, 18 Istengyermek, Fel, nagy örömre, Lukács 2, 8, Mennyből az angyal, József Attila: Betlehemi királyok, Csendes éj, Dicsőség, Luther Márton: Mennyből jövök most hozzátok, Mozart: Ave verum, Csordapásztorok, Mária altatója, Ó, gyönyörű szép, Schubert: Ave Maria, Ady Endre: Karácsony, Schubert: Bölcsődal. A dalokat hangszerelte és szerkesztette Derzsi György. A hangfelvételek a Derart Stúdióban készültek. A CD és a kazetta ára 300, illetve 250 dinár.
A művésszel készült interjút hetilapunk egyik következő számában olvashatják, aki viszont a közelgő legszebb ünnepünk alkalmából ezzel a szép ajándékkal szeretne kedveskedni a szeretteinek, tárcsázza a csókai Művelődési és Oktatási Központot a 0230/71-046-os vagy a 72-442-es telefonszámon és keresse Szabó László műsorszervezőt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..