home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Megújul a zentai stadion
Tóth Lívia
2018.08.18.
LXXIII. évf. 33. szám
Megújul a zentai stadion

Mint ismeretes a Topolyán folyó nagyberuházás miatt a TSC Labdarúgóklub Zentán játssza majd a bajnoki és kupamérkőzéseit.

Mivel a TSC a szerbiai első ligában szerepel, a zentai stadiont is korszerűsíteni kellett a magasabb rangfokozatnak megfelelően.


Herédi Krisztián felvételei

A felújítás jelentős része a magyar kormány által biztosított támogatásból valósul meg. Az erre vonatkozó szerződést áprilisban írta alá a zentai önkormányzat és a Sat-Trakt cég, amely a topolyai TSC Labdarúgóklub fő támogatója.

A zentai munkálatokat az újságírók kíséretében megtekintette Czegledi Rudolf polgármester és Zsemberi János, a Sat-Trakt cég igazgatója, a Szerbiai Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja.

Czegledi Rudolf elmondta, a város stadionja, csakúgy, mint más objektumok, már régen megért a felújításra. A beruházás összköltsége a korábban tervezett 130-140 ezer euró helyett mintegy 200 ezer euró lesz. Az építkezés során megújultak az öltözők a hozzájuk tartozó zuhanyozókkal és mellékhelyiségekkel, a lelátók mellett külön vizesblokkokat létesítettek, létrehoztak egy úgynevezett VIP páholyt a vendégeknek és a média képviselői számára, kívül és belül befestették az épületeket, újrabetonozták a járdákat, rendezték a stadion környékét. Mint megtudtuk, további munkálatok is várhatóak, a pálya automata locsolórendszert kap, és a közeljövőben kialakítanak egy kis műfüves pályát, ahol majd a gyermekek edzhetnek.

Zsemberi János megjegyezte, reméli a TSC csapatának csak az első egy-két mérkőzés lesz a meglepő az új helyen, és azután ugyanolyan jól játszik majd, mint eddig Topolyán. Hozzátette, szeretnék, ha a Tisza-menti lakosság a TSC szurkolójává válna. A munkálatokkal kapcsolatban kifejtette, mivel a zentai pályán már nagyon rég történt felújítás, bármihez kezdtek, sokkal komolyabb beavatkozást igényelt, mint gondoltuk, így a renoválásra fordított összege jóval magasabb lett, mint azt eredetileg tervezték. A beruházás azonban hó helyre került, hiszen a stadiont a futballisták mellett az atlétika klub is használja, és nagy szükség lenne a futópálya felújítására is. A kis műfüves terület elkészítése részben a Sat-Trakt cég, részben a magyar kormány támogatásával valósul meg. Erre leginkább azért van szükség, hogy az utánpótlás nevelése is jobb körülmények között valósuljon meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..