home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megtartották a Himnusz és Szózat szavalóversenyt
Tóth Tibor
2018.12.02.
LXXIII. évf. 48. szám
Megtartották a Himnusz és Szózat szavalóversenyt

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében szombaton immár 19. alkalommal került sor a Himnusz és Szózat szavalóversenyre, melynek a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.

Idén tizenhat általános iskolából huszonnyolc tanuló, kilenc középiskolából pedig tizenhét diák vett részt a versenyen, melynek nemzetközi jellegét a Magyarországról és Szlovákiából érkezett diákok adták.

Eredmények

Himnusz

Általános iskolások: 1. Károlyi Egon (óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola), 2. Lukács Melissza (temerini Kókai Imre Általános Iskola), 3. Varga Bálint (felvidéki Zsigárdi Alapiskola).

Középiskolások: 1. Sziveri Éva (újvidéki Április 7. Egészségügyi Középiskola) és Szemendri Tamás (zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium), 2. Török Gabriella (szabadkai Vegyészeti-Technológiai Középiskola), 3. Csabai Orsolya (zentai Egészségügyi Középiskola).

Szózat

Általános iskolások: 1. Mecek Mia (óbecsei Sever Đurkić Általános Iskola), 2. Bozsik Violetta (csantavéri Hunyadi János Általános Iskola), 3. Losonc András (szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola) és Kopasz Réka (szabadkai Széchenyi István Általános Iskola).

Középiskolások: 1. Kiskomáromi Zsombor (újvidéki Április 7. Egészségügyi Középiskola), 2. Csepella Máté (zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium), 3. Bognár Emese (szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola).

A rendezvény fővédnöke és támogatója Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa volt, a rendezvényt támogatta még az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szekeres László Alapítvány is.


Tekintse meg az esemény teljes képgalériáját is, a szerző felvételeit:▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..