home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Megtartották A szőke ciklon olvasópróbáját a Játékszínben
2015.05.30.
LXX. évf. 21. szám
Megtartották A szőke ciklon olvasópróbáját a Játékszínben

Szente Vajk állítja színpadra Rejtő Jenő egyik klasszikusát, A szőke ciklont. A Szegedi Szabadtéri Játékok, a Játékszín és a gödöllői Művészetek Háza koprodukciójának ősbemutatója augusztus 14-én lesz az újszegedi ligetben, majd 15-én is láthatják a nézők.



A ciklon, különösen, ha szőke, rendkívül összetett képződmény. Viselkedése nagyon sok mindentől függ, például a földrajzi helyzetétől, az alatta fekvő felszín minőségétől és még sok minden mástól. Nem véletlen, hogy a tudós Lord Bannister is megrémül a közelében, és kétségbeesésében csak azt hajtogatja, hogy „egy gentleman élete nem átjáróház”. Röviden így lehetne összefoglalni azt a zenés akció-vígjátékot, melynek próbái május utolsó szerdáján kezdődtek a Játékszínben, s mely a Szegedi Szabadtéri Játékokkal és a gödöllői Művészetek Házával koprodukcióban készül.

Természetesen Rejtő Jenő (alias P. Howard) örökbecsű regényéről, A szőke ciklonról van szó, melyet Szente Vajk alkalmazott színpadra, s maga is rendezi. Rejtő sokak kedvence, s általános nézet, hogy olvasva igazán jó. Szente Vajknak viszont támadt egy nagyszerű ötlete – erről csak annyi árulható el, hogy maga Rejtő Jenő is megjelenik az előadásban, mindezt Gulyás Levente zenéjével, s a képregények világát is fölidéző elegáns látvány megtervezésében Bátonyi György és Kovács Yvette Alida a partnerei. S mindehhez még egy bravúr: a fülbemászó slágergyanús dalokkal megfűszerezett produkcióban öt színész játszik el huszonöt szerepet, meg még egy zongorista.

A kacagtató komédia szerepeit Földes Eszter, Őze Áron, Szerednyey Béla, Józsa Imre és Csonka András alakítják majd: ők keresik a Buddha-szoborba rejtett gyémántot izgalmas kalandok és egyéb titkok közepette.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..