home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megnyílt a Magyar Nemzeti Kereskedőház Szabadkai Regionális Képviselete
(T. T.)
2015.11.27.
LXX. évf. 47. szám
Megnyílt a Magyar Nemzeti Kereskedőház Szabadkai Regionális Képviselete

2015. november 27-én Szabadkán megnyílt a Magyar Nemzeti Kereskedőház Szabadkai Regionális Képviselete.


Dobó István (Szabó Attila felvételei)


Babity János

A szabadkai magyar főkonzulátuson megtartott megnyitóünnepségen elsőként Dobó István, az MNKH Szabadkai Regionális Képviseletének irodavezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd dr. Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulátusának főkonzulja mondta el üdvözlőbeszédét. Babity hangsúlyozta, hogy a szabadkai iroda megnyitásával a magyar kormányzatnak, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak egy olyan újabb vállalása valósul meg Szerbiában és Vajdaságban, amely a gazdasági kapcsolatok élénkítését hivatott előmozdítani.



Skapinyecz Péter, az MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft. igazgatója a vállalkozókhoz szólva elmondta, hogy fő céljuk a két ország kapcsolatainak a gazdaság eszközeivel való jobbá tétele, ezért került sor a harmadik iroda megnyitására Szerbiában. Az első kettő Újvidéken és Belgrádban működik. 



Pásztor István, Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza, illetve a VMSZ elnöke szerint a két ország között nemcsak, hogy nincsenek nyitott politikai kérdések, hanem olyan szerteágazó együttműködés alakult ki, amely két együttes kormányülésben és egy olyan megaberuházásban mérhető, amelyre az elmúlt évtizedekben vagy talán az elmúlt száz évben sem volt példa.



Ducsai-Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója előadásában hangsúlyozta, hogy a magyar kormány számára stratégiai jelentőséggel bír a vajdasági és a magyar gazdasági kapcsolatok fejlődése. E célt hivatott elősegíteni az ötvenmilliárd forintos gazdasági fejlesztési program, melyet nemrégiben Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciai államtitkára jelentett be.



Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete kifejtette: a magyar kormány egyik stratégiai célja, hogy Magyarország külkereskedelmét a lehető legjobb mértékben bővítse. Az elmúlt évek mutatói alapján a magyar külkereskedelem több mint 70%-a az Európai Unión belül valósul meg, de a délkelet-európai térség, különösen a Nyugat-Balkán is igen jelentős mértékben részt vesz benne.



Dr. Nagy Imre egyetemi tanár, a Vajdasági Magyar Szövetség gazdaságfejlesztési stratégiájának koordinátora a sikeres területfejlesztést emelte ki. Szerinte a Magyar Nemzeti Kereskedőház jelenlétének serkentőleg kell hatnia a vajdasági magyar közösségre, a magyar, a szerbiai és a vajdasági vállalkozásokra. 


A Hét Nap korábban már három alkalommal írt a vajdasági származású Ducsai-Oláh Zsanettről. Először, amikor tagja volt annak a több mint 100 fős csoportnak, amely 2014. november végén Orbán Viktor magyar kormányfőt elkisérte Dél-Koreába. Olvassa el a cikket!: Egy üzletasszony Dél-Koreában

2014. december végén Zsanettel a munkájáról, a siker kulcsáról, üzletpolitikáról, elhivatottságról, családról és a szülőföldjéhez kötődő emlékekről beszélgettünk. Olvassa el az interjút, melyet Kiss Fehér Zsófia készített!: A miniszterelnök csapatában

És végül áprilisban, amikor ő lett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. új vezérigazgatója. Olvassa el a beszámolót: A vajdasági származású Ducsai-Oláh Zsanett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. új vezérigazgatója


És tekintse meg a november 27-ei irodamegnyitó többi képét is!

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..