home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megkezdődött Zentán a Teátrum Neked! elnevezésű színházi fesztivál
(Tha)
2017.02.10.
LXXII. évf. 6. szám
Megkezdődött Zentán a Teátrum Neked! elnevezésű színházi fesztivál

Az idén télen új állomással bővül a Magyar Teátrumi Társaság határon túli megjelenési lehetősége. Tusnádfürdő és Szabadka után a Zentai Magyar Kamaraszínház ad otthont a magyar színjátszásnak.

A Zentai Teátrumi Napok minden korosztályhoz szólva igyekeznek a magyar kultúra határokat átívelő erejét erősíteni.

A Magyar Teátrumi Társaság egyik fontos küldetése, hogy a színház világát a lehető legtöbb helyre és emberhez eljuttassa. A magyar kultúra adta öröm és szépsége jegyében tavaly hatodik alkalommal állítottuk fel a Magyar Teátrum Sátrat Erdélyben és idén ötödik alkalommal szervezzük meg a szabadkai Winteretno fesztivált. Az eddig is színes paletta ezúttal Zentával bővül. A Magyar Teátrumi Társaság a Zentai Magyar Kamaraszínházzal közösen 2017. február 9-11. között Teátrum Neked! címmel színházi napokat rendez, mely a már máshol jól bevált és népszerű programszerkesztési elv mentén gyermek- és felnőtt programokat egyaránt tartalmaz – olvashatjuk a Magyar Teátrumi Társaság sajtóanyagában.

Az esemény megnyitóján Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója és Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere köszöntötte a jelenlévőket.


Fotó: Máriás Endre

A nyitóelőadáson Gubik Petra és Szomor György állt színpadra a Hungarian Music Band kíséretében. A két nagyszerű énekes nem csak népszerű musicaleket idézett fel, hanem ízelítőt adott az Omega, Máté Péter és Cserháti Zsuzsa munkásságából is. A közönség szűnni nem akaró vastapssal köszönte meg a produkciót.

A péntek és a szombat délelőtt (február 10-e és 11-e) a gyermekeké. A kalandos játszóház, kézműves foglalkozás mellett a Ramazuri Bábszínház és a Magyar Népmese Színház egy-egy előadása várja őket.

A Teátrum Neked! program keretében Gyorsvonat című műsorával Zentára érkezik a Jászai Mari- és Kossuth-díjas, érdemes művész Koncz Gábor, majd a színházi napokat Udvaros Dorottya, Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművésznő zárja a Nemzeti Színház színpadán már többször bemutatott Nyáron, este fél tizenegykor című előadásával.

Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára a rendezvényről a következőket mondta: „A Teátrum Neked! programjai ingyenesen látogathatók, mert fontos számunkra, hogy minél több vajdasági magyar részt tudjon venni rajta. Örülünk a Zentai Magyar Kamaraszínházzal kialakult együttműködésnek és bízunk abban, hogy a Teátrum Neked! legalább annyira népszerű lesz, mint a többi hasonló határontúli esemény. Szeretnénk Zentára is újra és újra hazatérni!”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..