home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Megjelent a XX. Vajdasági Magyar Kalendárium!
2016.12.07.
LXXI. évf. 49. szám
Megjelent a XX. Vajdasági Magyar Kalendárium!

Megjelent a Hét Nap népszerű kiadványa, a XX. Vajdasági Magyar Kalendárium. Évkönyvünk gazdag tartalmából figyelmébe ajánljuk:

Himnusz, Szózat, Boldogasszony Anyánk, 90. zsoltár, Erős vár a mi Istenünk — szöveg és kotta.
 
HÓNAPSOROLÓ
 
Minden hónapnál névnapok, egyházi ünnepek (katolikus, református, evangélikus), holdfázisok
Néphagyományaink, világi évfordulók, megemlékezések
Zenészek és hangszereik: Molnár Viktor és a cselló, Vojnić T. Zsolt és a harsona, Zsiga Pál és a hegedű, Brasnyó Antal és a brácsa, Varga Attila és a népi furulya, Petkovity Olivér és a gitár, Asztalos Alfréd és a klarinét, Szűcs Gergely és a kürt, Szűcs Dávid és a nagybőgő, Molnár Ervin és az ütősök, Szerda Árpád és a zongora, Cseszák Zsombor és a cimbalom — Szerda Zsófi és Tóth Imre szövegei Szalai Attila karikatúráival
Menjünk színházba! — Szerda Zsófi, Gyurkovics Virág, Tóth Lívia és Pásztor-Kicsi Gergely tizenkét olyan előadást ajánl a színházkedvelők figyelmébe, amelyet a szabadkai Népszínházban, az Újvidéki Színházban, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban és a Zentai Magyar Kamaraszínházban nézhetnek meg.
Vajdasági állatvilág — Gergely József szövege és fotói
Finomságok sütés nélkül: rumos-diós szemek, sportszelet, csokoládés kukoricapehely, csokis rizs, kókuszos-chiamagos datolyapuding, fehér csokoládés pohárkrém eperrel, málnás tejfölkrémtorta, levendulás fagylalt, szezámmagos energiagolyók, gesztenyés torta sütés nélkül, csokis keksztorta, tiramisu egyszerűen
Kreatív ötletek — Barát Kinga kézműves többek között „dobozolásra”, vidám filcállatkák és poháralátétek, fülbevaló- és karkötőtartó, csíptetős képtartó, hangulatos gyertyatartó készítésére, hagyományos tojásfestésre, ruhafestésre buzdítja a vállalkozó szellemű olvasókat.
Horoszkóp, vicckupac, keresztrejtvény
 
AZ ELMÚLT ÉV ESEMÉNYEI
 
Világkép 2016
Belpolitikai események 2016-ban
A Magyar Nemzeti Tanács 2016. évi legfontosabb programjai
Az összegzéseket Talpai Lóránt és Tomek Viktor készítette.
 
VISSZAPILLANTÓ
 
Húszéves a Vajdasági Magyar Kalendárium Tóth Lívia összefoglalója
A Jó Pajtás (továbbra is) VAN! — 70 éves a világ egyetlen magyar nyelvű gyermekhetilapja
Az írás szerzője, Lennert Géza, 32 évet töltött a Jó Pajtás szerkesztőségében.
A reformáció jelentősége — a protestáns világ 2017-ben emlékezik meg a reformáció 500. évfordulójáról. Orosz Attila református esperes úr arra a kérdésre keresi a választ, hogy a reformáció kései örökösei napjainkban hogyan tekintenek erre az eseményre.
Szalontai hangulatok — 2017. március 2-án kezdődik az Arany János-emlékév, melynek programjaival a költő születésének 200. évfordulója előtt tisztelegnek. Kovács Szabina és Martinek Imre írása
Vajdasági évfordulók 2017-ben — összeállította: Roncsák Alexander
Mozipremierek 2017-ben Brasnyó Zoltán válogatásában: A sötét ötven árnyalata, Trainspotting 2., A Karib-tenger kalózai 5., Dunkirk, Szárnyas fejvadász 2., Star Wars VIII.
Rió a (sport)világ középpontjában — 2016. augusztus 5-étől 21-éig Rio de Janeiro adott otthont a XXXI. nyári olimpiai játékok küzdelmeinek.
Portugália először Európa trónján — Portugál győzelemmel ért véget a 15. labdarúgó-Európa-bajnokság, melyet Franciaország tíz városában tartottak meg
Sport 2016
A sportbeszámolók szerzője: Tóth Tibor
A Vajdasági Magyar Kalendárium ára változatlanul 300 dinár
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..