home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Meghódították Bajorországot
Tóth Tibor
2015.10.10.
LXX. évf. 40. szám
Meghódították Bajorországot

A szabadkai Széchenyi István Általános Iskola labdarúgó-lánycsapata megnyerte a müncheni Bunt Kicker — das Strassenfussball elnevezésű nemzetközi kispályáslabdarúgó-tornát, ahol a németországi csapatok mellett tíz külföldi együttes is versenyzett.

A Széchenyi csapata a müncheniek ellen játszotta az elődöntőt, melyet kemény játék után 1 : 0 arányban nyert meg, a döntőben pedig a berlini csapatot 7 : 4-re múlta felül. A győztes serleget, aranyérmet és fair play (sportszerűségi) plakettet kapott, Martina Kujundžiċ pedig 14 találatával a torna gólkirálya lett. A Széchenyi István Általános Iskola futballcsapatát a következő nyolcadikos tanulók alkotják: Trkulja Аnđela, Trkulja Marija, Keresteš Delfina, Milovanović Aleksandra, Kujundžić Martina, Šijačić Minja és Brkić Iva. Edzőjük Juhász Sándor testnevelő tanár.

A csapat tagjait München város polgármestere ünnepi ebéddel vendégelte meg, majd meglátogatták a Bayern München stadionját, az Allianz Arenát.
A versenyen való részvétel Szabadka és München tizenöt éves együttműködésének eredménye, és a fejlődő országoknak nyújtandó EU-s támogatásból, valamint Szabadka város önkormányzatának segítségével valósult meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..