home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Meghívó egy igaz baráttól
Martinek Imre
2011.09.07.
LXVI. évf. 36. szám
Meghívó egy igaz baráttól

Mottó: ''Egy igaz barát megérti szavad; ha rosszul döntesz, új esélyt ad...”(Török László: Egy igaz barát)
AprajafalvaKétnapos gyermeknapot tartottak augusztus végén Hertelendyfalván a bácsfeketehegyi református gyermekmisszió munkatársai, Halász Renáta és Sámuel. A foglalkozás...

Mottó: ''Egy igaz barát megérti szavad; ha rosszul döntesz, új esélyt ad...”
(Török László: Egy igaz barát)
Aprajafalva

Kétnapos gyermeknapot tartottak augusztus végén Hertelendyfalván a bácsfeketehegyi református gyermekmisszió munkatársai, Halász Renáta és Sámuel. A foglalkozásokon tizenkilenc helyi, túlnyomórészt óvodás és kisiskolás korú gyermek, frissen konfirmált ifjú, valamint óvodapedagógus és néhány szülő vett részt - egészséges zsibongással töltve be a külvárosi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületet. Ebben az esztendőben másodszor került sor a rendezvényre - rendhagyó módon iktatva be a nyarat és a vakációt egyaránt búcsúztató találkozást a már bejáródottnak számító húsvéti, illetve karácsony tájéki alkalmak közé. Sőt bizonyos fokig kedvélesztgető is volt e játszóház, hiszen a magyar nyelvű fakultatív óvodai oktatás szeptember 8-án indul meg újra Hertelendyfalván (Vojlovicán). A tervezett összejövetelekre minden csütörtökön és pénteken kerül majd sor, 17 és 18.30 óra között a Tamási Áron művelődési egyesület székházában.
Mint már megszokhattuk, a részvevők ezúttal sem csupán a bibliai történetekre épített énekeket és gyermekjátékokat sajátíthattak el, hanem kézimunkázhattak is. Az elkészült remekművekből külön kiállítást rendeztek. Az Isten- és gyermekközpontú játszóház műsoros fináléjának teljes bevételét Zvezdana Jurica helybeli kislány gyógykezelésére utalták át a szervezők. A gyermeknapok programját a Halász házaspár a folytatásban -- ugyancsak bejáródott séma alapján - a fejértelepi (šušarai) gyermekek közé vitte tovább.
- Általában azon igyekszünk, hogy amikor lejutunk ide, a Dél-Bánságba, a hertelendyfalvi gyermekeken kívül a fejértelepieket is felkeressük -- nyilatkozta kérdésünkre Halász Renáta (gyermek)missziós programvezető koordinátor. - Nagy örömünkre szolgál, hogy a szórványban is tehetünk valamit gyermekeink Biblia- és magyar nyelvismeretének gyarapítására. Köszönetet mondanék továbbá minden külföldi segítőnknek, akiknek az anyagi támogatásával ezúttal szerény tanszercsomagot is átadhattunk iskolás korú ''játszótársaink”-nak.
A Kárpát-medencében Vajdaságon kívül Erdélyben és Kárpátalján tevékenykednek még magyar ajkú missziós ''külsősök”. A szervezet küldetése a magyar keresztyén egyházak és gyülekezetek támogatása a gyermekmissziói munka építésében. Azzal a céllal, hogy minden magyar gyermek megismerje az evangéliumot, ezáltal pedig már gyermekként rábízhassa életét Jézus Krisztusra mint Megváltójára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..