home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Meghallgatni, elkészíteni és odaadni!
Martinek Imre
2015.07.27.
LXX. évf. 29. szám
Meghallgatni, elkészíteni és odaadni!

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete (VMÚE) második alkalommal szervezte meg riporttáborát, melynek helyszínéül ezúttal Versecet, a szerbiai Bánság délkeleti alrégiójának központját választotta.

A július 22-e és 26-a között megtartott szakmai találkozáson a vajdasági magyar írott és elektronikus sajtó képviselői mellett a Magyar Újságírók Romániai Egyesületéhez (MÚRE) tartozó erdélyi, székelyföldi és bánsági szerkesztőségek munkatársai vállalták a nyári többletmunkát. Nemcsak feltérképezni a XX. század derekán szisztematikusan nyomtalanított és megtizedelt közösségeknek e viharfészekben felejtett emlékjeleit, de egyúttal hitelesen hírét is vinni a még élők mindennapjairól, álmairól, reménytelenséggel és bizakodással elegy létéről.

A „kirajzási” pontnak számító kisváros bejárása mellett a kollégák látogatást tettek a környező Nagyszereden (Veliko Središtén), Temeskutason (Guduricán), Fejértelepen (Šušarán), Márktelken (Markovacon), illetve Udvarszálláson (Dobričevón) és Fehértemplomon (Bela Crkván) ígéretet téve az előttük megnyíló tájaknak és riportalanyoknak egyaránt: visszatérnek még közéjük. A remények szerint hamarosan egy riportkötettel is. Amely róluk szól. És valahol rólunk is. Mindnyájunkról.


A szakmai beszámoló fotóit Martinek Imre készítette

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..