home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megemlékezés Csúrogon
MNT
2017.10.20.
LXXII. évf. 42. szám
Megemlékezés Csúrogon

A Magyar Nemzeti Tanács értesítése az idei csúrogi megemlékezésről

A szerb–magyar megbékélés jegyében és a hozzátartozók nevében a Magyar Nemzeti Tanács és Teleki Júlia kegyeletes megemlékezést szervez az 1944–1945-ös ártatlan délvidéki magyar áldozatok csúrogi emlékhelyénél 2017. október 29-én, vasárnap, 15 órakor a Megtépázott Krisztus című szoborcsoport előtt történelmi egyházaink képviselőinek közreműködésével. Az eseményre a szervezők minden kedves emlékezőt szeretettel hívnak és várnak.

A megemlékezésen beszédet mond: Teleki Júlia, a csúrogiak kálváriájának egyik túlélője, Vesna Stjepanović, a Csúrogi Helyi Közösség tanácselnöke, Jasmina Mina Jurišin, a Razzia 1942 Emlékegyesület titkára, Pirityiné Szabó Judit, a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője és Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

Az alkalmi műsor közreműködői a Zentai Magyar Kamaraszínház színművészei és az Óbecsei Schola Cantorum énekkar Stefaniga Ottília vezetésével.

A Vajdasági Magyar Szövetség az idén is ingyenes autóbuszt indít a megemlékezésre, amely 13.00 órakor Kelebiáról a Helyi Közösség elől indul, majd Szabadkán, a Népkör előtt 13.15 órakor veszi fel az érdeklődőket.

Az ártatlan áldozatokra való megemlékezést gyertyagyújtás és koszorúzás zárja. A szervezők tisztelettel kérik mindazokat, akik koszorúzni szeretnének, hogy szándékukat a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában a 024/524-534-es telefonszámon vagy az office@mnt.org.rs villámpostacímen legkésőbb 2017. október 27-éig jelentsék.

A Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata


A nyitókép — Szabó Attila felvétele — egy korábbi megemlékezésen készült

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..