home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megalakult a Cro-info Horvát Újságíró-egyesület
(re)
2014.09.16.
LXIX. évf. 38. szám
Megalakult a Cro-info Horvát Újságíró-egyesület

Szaktanácskozással kezdte meg munkáját Szabadkán a Cro-info Horvát Újságíró-egyesület. A pénteken, szeptember 12-én megtartott szemináriumon jelen volt többek között Maglai Jenő polgármester és Slaven Bačić, a Horvát Nemzeti Tanács elnöke is.

Branimir Kuntić, az egyesület alapítója röviden ismertette a célokat, melyeket a kisebbségi újságírás minőségének javítása érdekében kívánnak elérni, emellett arról beszélt, hogy milyen pályázatokon szeretnének részt venni, milyen projektumokat terveznek megvalósítani.

Az elnök kitért a tájékoztatásban leggyakrabban felmerülő nehézségekre, valamint az éppen a kisebbségi médiát érintő gondokra. Ezek között első helyen azt emelte ki, hogy az átlagéletkor negyvenöt év, vagyis hiányoznak a fiatalok a médiából, akárcsak a lektorok.

Ivan Ušumović, az egyesület és az igazgatóbizottság elnöke elmondta, hogy egy honlapot is üzemeltetnek annak céljából, hogy az információ minél hamarabb eljuthasson az olvasókhoz. Hozzáfűzte: a legnagyobb teret a kisebbségi kultúrának, a sportnak, a oktatásnak és az egészségügynek szentelik majd.

A Cro-info Horvát Újságíró-egyesület működését a Horvát Nemzeti Tanács, a szabadkai önkormányzat és a tartományi illetékes titkárság támogatja.

A szaktanácskozás során A kisebbségi tájékoztatás helyzete a Vajdaságban címmel Tomislav Žigmanov, majd A kisebbségi média problémái — ahogy azt az igazgató látja címmel László Edit, a Hét Nap igazgatója, valamint Ivan Karan, a Hrvatska riječ igazatója tartott előadást. Dr. Jasminka Dulić, a Hrvatska riječ fő- és felelős szerkesztője szintén a kisebbségi újságírás gondjairól beszélt, míg A modern világ kihívásairól az újságírásban címmel Miroslav Keveždi, a civil szervezetek koordinációs szakmunkatársa tartott beszámolót. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..