home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Már próbál az Ének az esőben stábja
2016.05.24.
LXXI. évf. 20. szám
Már próbál az Ének az esőben stábja

Szélesvásznú, látványos produkcióban varázsolják az alkotók a szegedi Dóm térre a hollywoodi álomgyár varázslatos, bájos világát. Az Ének az esőben musical próbáit már elkezdték, a fergeteges bemutató augusztus 12-én lesz.

Izgatottan és jókedvűen érkeztek meg a művészek, köztük Szulák Andrea, Gálvölgyi János, Szinetár Dóra, Szabó P. Szilveszter és természetesen a főszereplők, Gömöri András Máté, Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté a próbaterembe, hogy megkezdjék azt a próbafolyamatot, ami a következő hónapjaikat kitölti majd. Elindult a kemény munka: megtartották az idei évad egyik leginkább várt produkciójának, az Ének az esőben musicalnek az olvasópróbáját.

Szulák Andrea elárulta, a legendás film, mely Hollywood aranykorát is felidézi, gyerekkora egyik meghatározó moziélménye. A két kisebb szerepet, melyet rá osztottak a készülő előadásban, igazi ajándéknak tartja. Gömöri András Mátét is elkaptuk pár szó erejéig. A fiatal, jóképű színművész óriási teljesítménynek tartja, hogy az 1952-es film minden egyes másodperce, a jelmezek, a látvány még ma is ilyen erővel tud hatni a nézőkre. Nagy kedvence a világsikerű mozi Dancs Annamarinak is, éppen ezért boldog, hogy ő játszhatja el az egyik főszerepet benne.   

Az előadás a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház koprodukciójában jön létre, és augusztus 12-től öt estén keresztül látható a szegedi Dóm téren. Lőrinczy György, a Nagymező utcai teátrum főigazgatója elmondta: a két színház jó kapcsolata már számos nagy zenés sikert adott a magyar színházi életnek az elmúlt évek, évtizedek során, így az Elisabeth-et, a Rudolfot, a Valahol Európábant vagy a Szentivánéji álmot. “Ennek az együttműködésnek is nagyon örülünk. Az Ének az esőben kétségkívül biztos siker. Egy gyönyörű, szélesvásznú szép mesét képzelek el magam előtt, ami sokféle színházszerető nézőt megszólít.” A szegedi nyári bemutató után, a következő színházi évadban az Operettben lesz látható a musical.

Harangozó Gyula rendező és a Szegedi Szabadtéri művészeti igazgatója Londonban már látta az előadást, de akkor még álmában sem gondolt arra, hogy egyszer meg is rendezheti a darabot. Segítő kezet ebben társrendezőként Somogyi Szilárdtól kap, aki számos alkalommal bizonyította már a Dóm téren, hogy tökéletes ismerője a hatalmas színpadnak.

A koncepció szerint az alkotók nem szeretnének modernizálni, visszavarázsolják a nézők elé azt a bájos, gazdag, varázslatos hangulatot, amit a hollywoodi álomgyár jelent hosszú évtizedek óta a mozilátogatóknak. Nem a legendás filmet kívánják lemásolni, új élményekkel szeretnék gazdagítani a közönséget.

Az előadás látványáért Horgas Péter díszlettervező felel. “A díszlet számos elemében visszaköszönnek majd a mozira mint műfajra utaló jelek - hangsúlyozta a rendező. - Filmszalagok, tárcsák alkotják majd azt a grandiózus stúdióhangulatot, amiben a darabunk játszódik.” Ebbe a szürkés, fémes hangulatba illeszkedik majd kiválóan Velich Rita több tucat gyönyörű, színes jelmeze. A tervezőnő szerelmese ennek a korszaknak, úgyhogy igazi örömmel lubickolhatott a feladatban: a tollas kalapok, szűk tweedszoknyák, végtelen gyöngysorok és szabadesésű zsorzsettruhák, elegáns öltönyök és ballonkabátok világában. 

Koreográfusként Lőcsei Jenő irányítja majd a csapatot. A szteppnek óriási szerepe lesz a készülő előadásban, mindannyiunk memóriájába beleégett a filmből Gene Kelly jókedvű tánca az esőben és a lámpaoszlop körül: a sztepptáncokat Hajdu Anita tanítja be a szereplőknek és a tánckarnak.  

Az Ének az esőben szegedi előadásait augusztus 12-én, 13-án, 14-én, 19-én és 20-án láthatják a nézők a Dóm téren.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..