home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Manó és Márkó győzelme
Tóth Tibor
2013.08.28.
LXVIII. évf. 35. szám
Manó és Márkó győzelme

Immár 31. alkalommal került sor Királyhalmán a messze földön híres szamárversenyre, s az idén is szépszámú érdeklődő kísérte végig. A jókedv, a móka, a kacagás állandó velejárói a csökönyös állatok futamainak, s ez nem volt másképp az idén sem.

Hogyisne, amikor a négylábúak gyakran megkötötték magukat, egy tapodtat se mozdultak tovább, s ilyenkor sem a szép szó, sem a hangosabb biztatás nem segített, sőt olyan gazda is akadt, aki letérdelt szamara elé, úgy akarta jobb belátásra bírni, de a jószág hajthatatlan maradt. A szervezők egy újítással is előrukkoltak: a pályán vizesárkot alakítottak ki, s ez bizony próbára tette az igavonókat. Szamaragolásban a hét versenyző közül a többszörös bajnok, csantavéri Kisdadara Ferenc Manó nevű szamarával bizonyult a leggyorsabbnak, ő szerezte meg az 5000 dinárral járó első helyet, Kovács Bálint, Szilaj (jutalma 4000 dinár) és Vas Andor, Rudi (3000 dinárt kapott) nevű szamara előtt. Kisdadara Ferenc majdnem kettős koronát tehetett Manója fejére, ám fogathajtásban hiába vezetett az első kör után, a másodikban Katona Ferenc Márkó nevű szamarával megelőzte, és ő vitte haza az első hellyel járó pénzjutalmat, Kisdadara Manója második, Seregély Hari Csuma nevű szamara harmadik lett. Több kísérőrendezvény is gazdagította az idei versenyt: a legkisebbekhez Pepi bohóc látogatott el, az egy kicsit idősebbek nyulat foghattak és kerékpárversenyen vehettek részt, a felnőttek pedig kötélhúzásban, sörivásban és gumicsizma-dobálásban vetélkedhettek egymással. Nem maradhatott el a tombola sem, melynek fődíja egy mikrohullámú sütő volt. A rendezvény a csantavéri Csillagvirág duó fellépésével zárult.

Tekintse meg Tóth Tibor képriportját is a szamárversenyről a Hét Nap facebook-oldalán.

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..