home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Magyarország az Eb-n!
Tóth Tibor
2015.11.20.
LXX. évf. 46. szám
Magyarország az Eb-n!

Vasárnap este megtörtént az, amire minden magyar érzelmű ember harminc éve várt: a magyar labdarúgó-válogatott kijutott egy nagy tornára, jelen esetben a 2016. évi franciaországi Európa-bajnokságra.

A csoportban harmadik helyezett magyar nemzeti tizenegy a pótselejtezőn mindkét alkalommal legyőzte a sorsolás pillanatában örömtáncot lejtő Norvégiát: Oslóban Kleinheisler László góljával 1:0-ára, vasárnap este pedig Budapesten Priskin Tamás és Böde Dániel — bizonyos források szerint Markus Henriksen öngóljával — találataival 2:1-re verte a norvég együttest.

Az oslói győzelmet még valamelyest lehet a szerencsére fogni, de a vasárnap estit semmiképp sem: a magyar válogatott végig szervezetten, okosan játszva, elveszett labdát nem ismerve, teljesen megérdemelten fektette két vállra ellenfelét. Ezen a mérkőzésen a Király, Fiola, Guzmics, Lang, Kádár, Nagy, Elek (Pintér), Dzsudzsák, Kleinheisler (Németh), Lovrencsics, Priskin (Böde) alkotta válogatott minden tagja szívét-lelkét a pályán hagyta, körömszakadtáig harcolt a magyar színekért és minden magyarért szerte a világon, aki szurkolt. És ne feledjük Bernd Storck szövetségi kapitány szerepét sem, aki merész, bátor, néha a közvélemény megdöbbenését előidéző lépéseivel nagymértékben hozzájárult ehhez a sikerhez. Végre nem nézőként, hanem szurkolóként várhatunk egy nagy labdarúgótornát!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..