home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Magyarnak születtünk
L. N.
2015.01.28.
LXX. évf. 4. szám

Január 22-én Kisoroszon ünnepi műsort tartottak a magyar kultúra napja alkalmából. Az egybegyűlteket Kabók Imre, a helyi közösség tanácsának elnöke is köszöntötte.

Az összeállításban Kölcsey Ferenc életútján és a Himnusz megírásának körülményein kívül szó esett Herceg János és Reményik Sándor munkásságáról is. A 20 évvel ezelőtt elhunyt Herceg János novelláiból Szili Kornélia olvasott fel. Reményik Sándor 125 évvel ezelőtt született, verseit Nyári Enikő, Szorcsik Andrea és Détári Andrea fiatal szavalók adták elő. A Gyöngykaláris vegyes kórus a Himnuszt és az Árva magyarnak születtem című dalt énekelte el. A műsort Pozsár Beáta másodikos tanuló zárta egy népdallal.

— Fontosnak tartjuk az ünnep megszervezését, mert ezzel is bizonyítjuk, hogy ápoljuk az anyanyelvünket, a hagyományainkat. Én hiszem, hogy amíg élnek magyarok a falunkban, e jeles nap nem maradhat ki a rendezvényeink közül — mondta Lőrik Gizella szervező.

Az eseményen jelen volt ft. Király Tibor helybeli plébános és a magyarországi Apátfalva testvértelepülés küldöttsége.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..