home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Magyarkanizsa község legjobbjai
Tóth Tibor
2015.02.25.
LXX. évf. 8. szám
Magyarkanizsa község legjobbjai

Pénteken a magyarkanizsai városháza dísztermében kihirdették az elmúlt év legjobb községbeli sportolóit. A kategóriánkénti győztesek az asztaliteniszezők, a hosszútávúszók, a kajakozók, az atléták, a cselgáncsozók és a siklóernyőzők soraiból kerültek ki, de a többi sportág képviselői sem maradtak elismerések nélkül. A sportolók rangsorát a klubok által benyújtott nevezések és a tavalyi évben elért eredmények alapján a sportszövetség igazgatóbizottsága határozta meg.

Akárcsak tavaly, az idén is csupán a legjobbak kaptak serleget, a többiek emléklapot vihettek haza.

Az ünnepség elején a jelenlévők egyperces néma csenddel adóztak a Potisje Labdarúgóklub sportmunkása, a község Októberi díjasa, Kádár Aleksa emléke előtt.

A megjelent sportolókhoz, edzőkhöz, klubvezetőkhöz elsőként Borsos Csaba, a Magyarkanizsa községi sportszövetség elnöke szólt. Kiemelte, hogy a döntés sohasem volt és sohasem lesz könnyű, hiszen számos sportág van jelen a község területén, és mindegyiknek vannak olyan eredményei, amelyek jutalmat érdemelnek.

— A díjakkal a köszönetünket szeretnénk kifejezni mindenkinek a kitartó munkáért. Bízom benne, hogy a sport hagyománya még sokáig töretlen lesz a község területén, és közösségünk a jövőben is számos kiváló eredménnyel büszkélkedhet — mondta Borsos.

Huzsvár Ervin, Magyarkanizsa község polgármester-helyettese az önkormányzat nevében üdvözölte a jelenlévőket.

— A legjobb sportolók kihirdetése kiemelt jelentőségű önkormányzatunk számára, hiszen fontos üzenete van. Egyrészt azt az elhivatottságot, erőfeszítést jelképezi, amely sportolóink sikerének alapja, másrészt pedig megmutatja, hogyan működtek klubjaink 2014-ben. Az egyre nehezebb gazdasági helyzet miatt nem könnyű sportklubot vezetni. Egyre inkább elmaradnak a mecénások, a támogatók, a sportklubok pedig egyre jobban rá vannak utalva az önkormányzat támogatására. Az önkormányzat csak nagy megszorítások árán hozta meg az éves költségvetését, beruházásaink megritkultak, ami a sportra is jellemző. Az idén is igyekszünk azonban fenntartani a sportklubok és a sportszövetség zökkenőmentes munkáját. A kevés pénz ellenére 2014-ben több rangos sporteseménynek adtunk otthont: tizenöt ország részvételével nálunk került sor a mediterrán játékok birkózóbajnokságára, négyszázan vágtak neki a 33. úszó- és futómaratonnak, valamint a Kanizsa Kupa férfikézilabda-torna iránt is nagy volt az érdeklődés. A mai ünnepség feladata, hogy kiemelje a legjobb sportolókat, és példaként mutassa be a többieknek, illetve hogy felhívja a község összes polgárának a figyelmét, mennyire fontos az egészséges életmód, és milyen nagyszerű a sportolás — mondta Huzsvár.

A díjak átadása a pionír fiúk kategóriájával kezdődött, melyben tizenhatan vetélkedtek Az év sportolója címért. Ebben a kategóriában címvédés történt, az idén is Vrábel Ákos, a Potisje birkózója érdemelte ki az elismerést. Vrábel minden rangosabb versenyt megnyert, a tartományi, az országos és a mediterránbajnokságon sem talált legyőzőre. A lányok mezőnyében tizenegy jelölés érkezett, az első helyen pedig ketten, Fejős Anna és Sziveri Rita osztoznak. Fejős a Kanizsa Asztaliteniszklub tagjaként a vajdasági és az országos bajnokságon az 5. és a 8. helyen végzett, ezenkívül megnyert egy nemzetközi versenyt, a Kanizsa Úszóklub tagjaként pedig a vajdasági bajnokságon ezüst–, az országos bajnokságon pedig ezüst– és bronzérmet szerzett. Sziveri a Testvériség Kajakklub tagjaként egyesben, párosban és négyesben versenyzett, az országos bajnokságon két 1. helyet szerzett, a tartományi bajnokságról pedig egy 2. helyet hozott haza. A serdülő fiúk kategóriájából (öt jelölés) a Potisje birkózója, Nagy Szebasztián került ki győztesen, aki tartományi, országos és mediterránbajnok, a korosztályos világbajnokságon 5., az Európa-bajnokságon pedig a 13. helyen végzett. A lányok mezőnyében (8 jelölés) Fábián Anna személyében szintén a Potisje Birkózóklubból került ki a legjobb. Fábián megnyerte a vajdasági és az országos bajnokságot, a mediterránbajnokságon pedig a dobogó második fokára állhatott. A junior fiúk legjobbja (6 jelölés) a 2014. év évben Pavlov Ivan siklóernyős, a Delta Aero Klub tagja volt. Az országos bajnokságon bronzot nyert, az Európa-bajnokságon pedig második lett a válogatottal.

— Meglepődtem, de nagyon örülök az első helynek és annak is, hogy nálunk értékelik a siklóernyőzést. Eddig nem is nagyon tudtak róla, illetve arról sem, hogy mi ezzel foglalkozunk, de az utóbbi időben egyre többen észreveszik, hogy mennyit fektetünk ebbe a sportágba, és milyen eredményeket érünk el. A verseci Eb-n a válogatottal ezüstérmesek lettünk, én egyéniben a 65 versenyzőből a 9. helyen végeztem. Az országos bajnokságon 3., a szerb ligában 2., a törökországi világkupán pedig 7. lettem. Az idén az indonéziai világbajnokságon szeretnénk az első három hely egyikén végezni a válogatottal, az országos bajnokságot pedig szeretném megnyerni — mondta Pavlov.

A lányok mezőnyében (5 jelölés) a Testvériség Kajakklub versenyzője, Balázs Petra volt a legjobb, aki a tartományi bajnokságon két 1., az országoson pedig egy 2. helyet szerzett. A felnőtt férfiak között (5 jelölés) a Partizan Atlétikaklub dobószámokban jeleskedő versenyzője, Raffai Péter bizonyult a legjobbnak, aki megnyerte a tartományi bajnokságot és egy nemzetközi versenyt, az országoson pedig bronzérmet szerzett. A nők mezőnyében (5 jelölés) a Kanizsa Cselgáncsklub és a Potisje Birkózóklub kiválósága, Vadász Anna diadalmaskodott. Birkózásban megnyerte a mediterránbajnokságot, cselgáncsban egy nemzetközi viadalon 2., a tartományi bajnokságon pedig 3. lett, ezenkívül A generáció diákja címet is kiérdemelte.

— Már több alkalommal jelöltek Az év sportolója díjra, bizakodtam, hogy ebben az évben sikerül. Cselgáncsban az U-23-as Vajdaság-bajnokságon bronzérmet nyertem, birkózásban a juniorok és a felnőttek mezőnyében megnyertem a mediterránbajnokságot, a juniorok országos versenyén ezüst-, a felnőttek országosán pedig aranyérmet szereztem. Volt olyan évem, amikor a birkózóedzésről mentem a cselgáncsedzésre, ami nem volt könnyű. Szeretek edzeni, nekem ez a kikapcsolódás. Más diszkóba jár, én edzésekre. A cselgáncs egy örök szerelem, még az óvodában elkezdtem vele foglalkozni, nem tudok lemondani róla, a birkózás viszont még új, három éve űzöm, és ezt a sportágat is nagyon megszerettem — mondta Vadász Anna, a felnőttek női kategóriájának győztese.

Az év edzője díjra hat jelölés érkezett, végül pedig Kormos Rudolf, a Kanizsa Úszóklub edzőjének ítélték oda.

— Nem számítottam a díjra, de nagyon örülök neki, mert ez a munkám elismerése. Tavaly a téli és a nyári ligát is megnyertük, rengeteget versenyeztünk, a gyerekek nagyon sok kilométert úsztak le. Mindig maximalisták vagyunk, szeretnénk a legjobbat elérni, és minden évben egyre többet fejlődni — mondta Kormos.

Az év sportmunkása díjat Szvoboda Ferenc (Horgos 1911 Labdarúgóklub) és Sarnyai Antal (Kanizsa Úszóklub) vehette át, Az év legjobb klubjának (7 jelölés) pedig a Partizan Atlétikaklub bizonyult. 


Olvassa el a szerző, Tóth Tibor adatlapját is!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..