home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Lezajlott a KMV csókai körzeti döntője
Tóth Lívia
2015.03.21.
LXX. évf. 11. szám
Lezajlott a KMV csókai körzeti döntője

A csókai Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskolában megtartották a XLVIII. Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének körzeti döntőjét. A megmérettetésre közel ötven diák érkezett az adai, zentai és csókai középiskolákból.

Az irodalmi vetélkedő bíráló bizottsága, Tóth Lívia újságíró, a Hét Nap főszerkesztő-helyettese, Martonosi Klára magyartanár és Juhász Attila magyartanár, a tartományi művelődési titkárság segédtitkára, öt kategóriában tíz tanulót juttatott tovább a döntőbe, amelyet április 24-26-a között tartanak meg Óbecsén.

Az ifjú költők közül Újhelyi Patrik (Műszaki Középiskola, Ada), Mészáros Fanni (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta) és Csipak Noémi (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta) bizonyult a legjobbnak. A két legjobb novellaíró Kincses Endre (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta) és Pejin Lea (Zentai Gimnázium) lett. A publicisztikai műfajok közül Pósa Luca (Zentai Gimnázium) és Csipak Levente (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta) munkája nyerte el a zsűri tetszését. Értekező prózával Pósa Tamara (Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta), humoreszkkel pedig Gonclik Ákos (Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskola, Csóka) és Illés Tamás (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta) szerzett jogot az óbecsei bemutatkozásra.

A beszédművészeti vetélkedő bíráló bizottsága, Erdélyi Ilona nyugalmazott magyartanár, Banka János színművész és Kónya Sándor versénekes úgy döntött, versmondásban Dupák Fanni (Zentai Gimnázium), Antóci Dorottya (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta) és Kovács Vecei Fanni (Horváth Mihály Gimnázium, Szentes), prózamondásban Bencsik Blanka (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta) és Elek Dabis Csilla (Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskola, Csóka) nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Drámai monológ előadásában Apró Alexandra (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta), népmesemondásban Fekecs Andrea (Egészségügyi Középiskola, Zenta) és Mucsi Anasztázia (Egészségügyi Középiskola, Zenta) remekelt.

Két csoport, Apró Alexandra, Szremkó Áron és Fehér Ádám (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium), valamint Horváth Kátai Krisztina, Törteli Dóra és Törteli Judit (Zentai Gimnázium) megzenésített versekkel szerepelhet a KMV döntőjében.

A csókai Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskola nagyon jó házigazdának bizonyult, jegyzettömböket, tollakat, pólókat készíttetett erre az alkalomra, a sajátos „könyvturkálóból” pedig minden résztvevő választhatott magának egy-egy kötetet. A továbbjutók ajándékait, könyveket és CD-ket, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet biztosította.


A csókai Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskola felvételei

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..