home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Lesz kettős állampolgárság!
Tomek Viktor
2010.01.27.
LXV. évf. 4. szám
Lesz kettős állampolgárság!

Szalai Attila felvételeA VMDP temerini körzeti szervezetének meghívására január 21-én, csütörtökön Temerinbe látogatott dr. Kövér László, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Választmányának elnöke, és részt vett a helyi közösség nagytermében megtartott lakossági fórumon.- Nem hivatalos baráti...

Szalai Attila felvétele

A VMDP temerini körzeti szervezetének meghívására január 21-én, csütörtökön Temerinbe látogatott dr. Kövér László, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Választmányának elnöke, és részt vett a helyi közösség nagytermében megtartott lakossági fórumon.
- Nem hivatalos baráti látogatáson veszek részt a Délvidéken. Azt gondolom, hogy nemcsak a hivatalos látogatások a fontosak, amelyek arról szólnak, hogy a magyarországi pártok vezetői, politikusai találkoznak az itteni vezetőkkel. Ugyanolyan fontosak azok a látogatások is, amelyek során tájékozódhatunk az itt élő emberek mindennapi problémáiról - mondta, majd így folytatta:
- Hosszú, nyolc szűk esztendő után néhány hónapon belül Magyarországon egy politikai váltás történik, ami lehetőséget teremt arra, hogy újra felvegyük a nemzetpolitika elejtett fonalát. Nyilvánvalóan nem lehet onnan folyatatni, ahol 2002-ben kénytelenek voltunk abbahagyni. Új alapokról, de a régi stratégia jegyében kell folytatni azt, amit nyolc esztendeje elkezdtünk. A cél nem változott: a nemzet határok fölötti újraegyesítése olyan módszerekkel, amelyek az adott pillanatban alkalmazhatók. A kettős állampolgárság kérdéséről a Délvidéken esik a legtöbbször szó, azt gondolom, hogy amennyiben a következő országgyűlésben meglesz az ehhez szükséges kétharmados többség, akkor ezt a kérdés orvosolni fogjuk, és talán gyógyír kerül arra a sebre, amit 2004. december 5-e szakított.
Sajnálatos módon több éves probléma a Délvidéken a magyarok elleni atrocitások. Ennek kezelése során azzal a ténnyel kellett szembesülnünk, hogy az európai porondon, az Európai Unión kívüli Szerbiának is nagyobb az érdekérvényesítő ereje, mint Magyarországnak. Ez nem azért van, mert nekünk magyarok valamiféle megvetendő státusunk volna az európai népek közösségében, hanem azért, mert az érdekeink érvényesítésére hivatott magyar kormány tekintélyvesztett, nem szavahihető, súlytalan.
A vízumliberalizáció elhárította a legsúlyosabb akadályok zömét, de a kettős állampolgárság morális, szimbolikus jelentőségét nem csökkentette, a magyar nemzet egységét jelzi majd az, ha meglesz hozzá a szükséges többség a parlamentben.
Megítélésem szerint a hatalomra kerülésünk után rövid távon, tűzoltó jellegű problémákkal kell majd megbirkóznunk. Miután elhárítottuk a legközvetlenebbül fenyegető veszedelmeket, csak azután kezdhetünk bele a hosszú távú építkezésbe, aminek része a kettős állampolgárság kérdése is - nyilatkozta dr. Kövér László. A politikus azt is elmondta, hogy a Jobbik Magyarországért mozgalom és a Fidesz között hatalmas szakadék tátong, véleménye szerint ez a párt, az ország tragikus állapotából táplálkozó szükségszerű, de rossz válaszként jött létre.
Nemhogy könnyíteni, de nehezíteni fogja az ország előtt álló problémák megoldását, ezért minden olyan potenciális Fidesz-szavazót, aki azon töri a fejét, hogy a Jobbikra adja le voksát, arra ösztönöznék, hogy inkább bennünket támogasson - tette hozzá dr. Kövér László. A szabadkai eseményekre reagálva elmondta, hogy véleménye szerint a felelősség sok esetben nem hárítható át Magyarországra, annak politikai erejére. A Kárpát-medencében nem a szabadkai az első ilyen eset. Több helyen megtörtént az, hogy akiket politikai szövetségesnek választottak az adott magyar közösség képviselői, egyszerűen hátat fordítottak. Sok esetben azokon a helyeken, ahol a magyar kisebbség jelentős politikai képviselettel rendelkezik, ott a többi párt egyik kiemelten fontos törekvése a magyarság kiszorítása minden pozícióból - fejtette ki véleményét a Fidesz választmányának elnöke.
A temerini lakossági fórumot Csorba Béla, a VMDP körzeti szervezetének az elnöke nyitotta meg, az est moderátora Ternovácz István újságíró volt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..