home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Légyott a könyvvel Zentán
Tóth Lívia
2017.06.16.
LXXII. évf. 24. szám
Légyott a könyvvel Zentán

Zentán megtartották a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok vajdasági záró rendezvényét.

A szervezők különleges helyszínt találtak az eseménynek, a város piacterét és a Rin-Tin-Tin klubot. Így azok a vásárlók is találkozhattak a könyves kínálattal, akik csak a pénteki hetipiacra érkeztek. Akik viszont betekintést szerettek volna nyerni a könyvkiadók világába és kíváncsiak voltak a szerzőkre is, azok a piac belső terére nyíló vendéglő hangulatos kerthelyiségében nézhették végig a bemutatkozásokat.

A legújabb kiadványokat kilenc kiadó – a szabadkai Életjel és Városi Múzeum, az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet, Magyar Szó Lapkiadó Kft., a topolyai Solymosy Könyvesház, a zentai Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ, a Történelmi Levéltár, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zEtna Kiadó – mintegy harminc jelenlévő szerzője ajánlotta a közönség figyelmébe. A programban fellépett a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet zenekara is.

A 10 és 14 óra között zajló könyves összejövetelre szép számú látogató volt kíváncsi. Légyott a könyvvel cím alatt először öt éve került sor olyan vajdasági magyar seregszemlére, amely a budapesti Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódóan összegyűjti az ott is szereplő vajdasági magyar kiadókat, könyvkiadással is foglalkozó szervezeteket, intézményeket. Az eddigi rendezvények helyszíne három alkalommal a Zentai Alkotóház, egy ízben pedig Újvidéken a Forum-ház volt.


A szerző felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..