home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Lauka Gusztávra (is) emlékeztek
Kónya-Kovács Otília
2015.10.06.
LXX. évf. 39. szám
Lauka Gusztávra (is) emlékeztek

Október 6-ához közeledve minden éven a Muzslai Petőfi Sándor MME tagjai ellátogatnak a nagybecskereki katolikus temetőbe, ahol Lauka Gusztáv, író, költő, megyei levéltárosra, a Petőfi Társaság egykori tagjára emlékeznek, a sírját megtisztítják, és elhelyezik a kegyelet virágait.

A nagybecskereki Magyar Közművelődési Központ 1937-ben vállalta fel, hogy Lauka Gusztáv emlékét nem hagyják veszni, majd halálának 60. évfordulójára, 1962-ben a muzslyai művelődési egyesület egy emléklapot állíttatott a sírboltnál.

Ugyanakkor annak a háznak a falán elhelyezett emléktáblánál is koszorúznak, amelyben utolsó éveit töltötte Lauka Gusztáv. Ezt az emléktáblát a város illetékesei állítatták az 1970-es években.



Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..