home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Közösségként megélni a szépet
Kónya-Kovács Otília
2014.04.16.
LXIX. évf. 16. szám
Közösségként megélni a szépet

A Tordai Művelődési Napok február 1-jére tervezett rendezvényét a rossz időjárás miatt kénytelenek voltak elhalasztani, ezért a bánsági művelődési egyesületek április 5-én találkoztak Tordán. A vendégek Törökkanizsáról, Törökbecséről, Csókáról, Nezsényből, Magyarittabéról, Tamásfalváról, Szentmihályról, Udvarnokról és Muzslyáról érkeztek.

A műsorban elsőként a helybeli Csíkos Dániel versmondó lépett fel, majd a kis óvodások kacsatánca varázsolt mosolyt a látogatók arcára. A tamásfalvi, újonnan alakult tánccsoport angolkeringővel és modern tánccal lépett színpadra. A törökbecsei Hajdina csoport rábaközi népdalcsokorral érkezett, Becsei Szilveszter hegedűjátékkal gazdagította a programot. A nezsényi Losoncz Rudolf verset adott elő, Muzslyáról a mazsorett-táncosok, illetve Muhi Dániel mutatkozott be. Csókáról a Pöngettyű citeraegyüttes járult hozzá a jó hangulathoz, Udvarnokról Guth Emília lépett színre. A magyarittabéi Hevesi Tibor operaária-részletet énekelt, a tánccsoport tagjai rábaközi táncokkal érdemelték ki a közönség tapsát. A törökkanizsai Tiszagyöngye MME Tiszafa népi tánccsoportja dél-alföldi táncokkal járult hozzá az összeállításhoz. Bemutatkozott a szentmihályiak kórusa, Sziveri Csilla előadásában egy popslágert hallhattak a jelenlévők, a házigazdák pedig bécsi keringővel búcsúztak.

Dobai János, Torda polgármestere üdvözlőbeszédében elmondta: a Bá-náti estet hagyományteremtő céllal rendezték meg. Megálmodóinak az az elképzelésük, hogy más településeken is szervezni kell hasonló eseményt, illetve ez a műsor is vándorjellegűvé válhat. Az elképzelés remélhetőleg hamarosan megvalósul, mert vannak kincsek, értékek, amelyeket érdemes mindenhol bemutatni. Dr. Zsoldos Ferenc, az MNT alelnöke pedig azt hangsúlyozta: ha az emberek együtt vannak, közösségként élik meg a szépet, abban igazi erő van.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..