home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat szeptember 18-ától 24-éig
MTVA
2017.09.17.
LXXII. évf. 37. szám
Közmédia-javallat szeptember 18-ától 24-éig

Mucsányi Marianna heti ajánlója

Mucsányi Marianna a Kossuth rádió csatornaigazgatója. Újságíróként kezdte pályafutását, később a média minden területén kipróbálhatta magát, hiszen egyaránt készített rádió- és televízió-műsorokat. Kiemelt fontosságúnak vallja a leghallgatottabb magyar nyelvű rádióadó közszolgálati értékeinek és piacvezető szerepének megőrzését, emellett műsorainak folyamatos megújulását.

 

Elsőként a 25 éve történt című műsort szemeltem ki. Ez a sorozat közel áll a szívemhez, mert meggyőződésem, hogy negyedszázad távlatából, már az érzelmeket és az elfogultságot félretéve, tárgyilagosan tekinthetünk vissza az elmúlt évtizedek eseményeire. A hétfői (szeptember 18-ai) epizód a környező közép-európai országok történetét taglalja a rendszerváltoztatás után néhány évvel. Szóba kerülnek a délszláv háború magyar vonatkozású következményei is. (Kossuth rádió, 15.10)

Minden estére, így keddre (szeptember 19-ére) is az M1 esti Híradóját ajánlom (19.30). A politika iránt érdeklődőknek és a „hírfüggőknek” egyaránt kihagyhatatlan. A csatorna azonban nem csak hírekben erős: olyan, a hírfolyamot színesítő magazinokat is kínál, mint a természetvédelem és a fenntartható fejlődés kérdéseivel foglalkozó Kék bolygó (13.35), valamint a tudományos újdonságokat és felfedezéseket bemutató Minden tudás. (19.05)

Szerda (szeptember 20-a) estére Cseke Eszter és S. Takács András izgalmas sorozatát, az On The Spot: 9 hónap alatt a Föld körült választom. Ez a tehetséges páros új színt hozott a magyar dokumentarista televíziózásba. Riportfilmjeiben különleges látószögből mutatja be és hozza közel a nézőhöz a világ legtávolabbi részein élők mindennapjait és sorsdöntő pillanatait. (Duna, 22.30)

Csütörtök (szeptember 21-e) reggel ébredjünk frissen a Talpra magyarral! A kellemes hangulatú és szórakoztató műsor a műfaja egyik legjobbja. (Petőfi rádió, 6.15)

Péntek (szeptember 22-e) délutánra a Mindenki akadémiáját választom az M5 csatornán. Ebben a műsorban magyar tudósok, feltalálók „standupolnak”. Érthető, hogy számukra egy kicsit még szokatlan, furcsa a műfaj, de nagy örömmel vállalják a szereplést. Fejlesztik előadói képességeiket, és egyre jobban ráéreznek, hogy miként lehet az általuk elért tudományos eredményeket közérthető és szórakoztató formában a közönség elé tárni. (16.30)

Szombat (szeptember 23-a) reggel a kisgyermekes családoknak a reklámmentes M2 sorozatai nyújthatnak színvonalas időtöltést. A két kisfiam esténként nagyon várja a mesét, melyet én olvasok fel. Leginkább hétvégén szoktak televíziót nézni — egyik nagy kedvencük a Rejtélyek a Tesz-vesz városban, emellett viszont a dínós mesefilmekért is rajonganak. (7.35)

Vasárnap (szeptember 24-e) estére egy klasszikus mozit, az 1947-ben forgatott Valahol Európában-t ajánlom. Fontosnak tartom, hogy az újabb nemzedékek is megismerjék a magyar filmtörténet egyik ikonikus alkotását. Története a második világháború idejére nyúlik vissza, szereplői árva, magukra maradt gyerekek, akik bandába verődve kóborolnak. (Duna, 21.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..