home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat október 16-ától 22-éig
MTVA
2017.10.15.
LXXII. évf. 41. szám
Közmédia-javallat október 16-ától 22-éig

Sasvári-Merza Krisztina heti ajánlója

Sasvári-Merza Krisztina a Duna Médiaszolgáltató Zrt. szerkesztője, több mint egy évtizede dolgozik a közmédiában. Szerkesztő-riporterként kezdetben az Aranyfüst hagyomány- és értékőrző műsort, később a Napi mozaik információs magazint készítette. Az élsportban is letette névjegyét: szinkronúszásban kétszer is képviselte hazánkat Európa-bajnokságon.

 

Hétfőn (október 16-án) és minden hétköznap a Muzsikáló délutánt hallgatom az autóban hazafelé. A klasszikus zeneművekhez szellemes magyarázatokat fűznek a műsorvezetők, emellett az érdekesnek ígérkező, aktuális kulturális eseményekre is felhívják a figyelmet (Bartók rádió, 15.06). Este a férjemmel együtt gyakran nézzük a Sport7főt. Ebben a magazinműsorban a vendégek a legérdekesebbek. Egy-egy világversenyhez kapcsolódva a legkülönfélébb sportágak képviselőit hívják meg beszélgetni. (M4. 18.45)

Azért, hogy mesésen induljon a kedd (október 17-e), amikor tehetjük, kislányommal együtt megnézzük egykori kedvenc rajzfilmsorozataimat: a Vízipók-csodapókot, a Magyar népmeséket vagy a Pityke őrmestert. A népmesék sosem veszítik érvényüket, a bábfigurák pedig ma is ugyanannyira szerethetőek és bájosak, mint régen. (M2, 11.15, 11.20, 11.35)

Szerda (október 18-a) estére Cseke Eszter és S. Takács András On the spot — Az ellenség gyermekei című dokumentumfilm-sorozatának első részét választom. Az alkotók ismét egy nehéz kérdés nyomába erednek: miképp hat a traumatikus gyermekkor azokra, akiknek szüleit elhurcolták, kitelepítették vagy meggyilkolták, és hogyan tudják ezt a veszteséget későbbi életük során feldolgozni? (Duna, 22.25)

Csütörtök (október 19-e) estére a Bagi Nacsa Show kínál felhőtlen szórakozást. Megújult formában, sok-sok poénnal vár mindenkit a két házigazda: Bagi Iván és Nacsa Olivér a Dunán. A velük töltött egy óra a hétvégére való felkészülés hangulatát teszi még derűsebbé. (21.00)

A péntek (október 20-a) esti televíziós kínálatból kiemelkedik az 1961-ben készült, Két félidő a pokolban című magyar játékfilm Sinkovits Imre, Garas Dezső és Szendrő József főszereplésével. Az alkotást a száz éve született, háromszoros Kossuth-díjas Fábri Zoltán rendezte. A szívszorító történet egy ukrán munkatáborban játszódik. (Duna, 22.05)

Családom apraja-nagyja futballrajongó, jómagam is gyakran és örömmel látogatok ki a meccsekre. Egyértelmű, hogy a szombat (október 21-e) délután a Fradi—Újpest-rangadóé. A futballvilág számára kihagyhatatlan az NB1 legfontosabb, legnagyobb hírű és legtöbb nézőt/hallgatót vonzó meccse! (M4, 15.30) Esti moziként a súlyos etikai kérdéseket feszegető Erin Brocovich — Zűrös természet című amerikai filmdrámát ajánlom Julia Roberts főszereplésével. (Duna, 21.35)

A vasárnap (október 22-e) reggeli Isten kezében Luther és a reformáció örökségéről szól. Luther Lipcsében folytatta azt a disputát, amely után egyértelműen a hitújítás útjára lépett. Johann Sebastian Bach huszonhét éven át volt a város zeneigazgatója, egyúttal a híres Tamás-templom karnagya (Duna, 8.45). Este nem érdemes elmulasztani a gyönyörű képeket bemutató, Az utolsó császár című francia—olasz—angol koprodukciót Bernardo Bertolucci rendezésében. (M5, 21.10)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..