home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat november 13-ától 19-éig
MTVA
2017.11.13.
LXXII. évf. 45. szám
Közmédia-javallat november 13-ától 19-éig

Farkas-Gregóczki Rita heti ajánlója

Farkas-Gregóczki Rita másfél évvel ezelőtt kezdte pályafutását a közmédiában. Jelenleg szerkesztőként tevékenykedik a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. Vallási Főszerkesztőségén. Emellett három gyermek büszke édesanyja.

 

Hétfőre (november 13-ára) a Jamie 30 perces kajáit választottam a Duna kínálatából. Szeretek a konyhában szorgoskodni, ezért a főzőműsorok is közel állnak a szívemhez. Sok hasznos tanácsot és ötletet merítek belőlük. Fontos minél hatékonyabban eltölteni az időnket a családdal, amiben sokat segítenek a műsorból elsajátítható konyhai fortélyok. (12.50)

Nyolc-, öt- és hároméves gyermekeim hétköznap esténként kíváncsian várják a Mickey egér játszótere rajzfilmsorozatot. Ez a műsor fellazítja a műfaj adta megszokott kereteket. A rajzfilmfigurák megszólítják és sok mindenre oktatják a kis nézőket. Így velük együtt játszva és tanulva passzív szemlélőből aktív részeseivé válnak a meséknek (M2, 18.00). Leggyakrabban esténként jut időm a televízió képernyője elé ülni. Ilyenkor örömmel választom a beszélgetős műsorokat, elsősorban a Ridikül esti ismétlését. Dióssy Klári műsorvezető érdekesebbnél érdekesebb témákat tálal vendégei elé. (kedd, november 14-e, 22.35)

Szerda (november 15-e) délutánra szívből ajánlom a „Tebenned bíztunk eleitől fogva” című református egyházi félórát. Ebben a műsorban meghatározó a szerkesztő-műsorvezető, Fekete Ágnes egyénisége és a mód, ahogy személyessé teszi az elhangzó gondolatokat. Elsősorban azoknak ajánlom, akinek a hétköznapi életben felhasználható lelki táplálékra van szükségük, vagyis mindenkinek (Kossuth rádió, 13.30). Késő este vetítik a kitűnő filmes páros — Cseke Eszter és S. Takács András — On The Spot: Az ellenség gyermekei sorozat aktuális epizódját. Ezek a dokumentumfilmek különös sorsokat, távoli, de nagyon is emberi történeteket mutatnak be. (Duna, 22.20) 

Csütörtök (november 16-a) délután, 14.10-től felüdülésként hat rám Az én váram — Lakáskultúra mindenkinek, mely műsor jó ötleteket ad lakókörnyezetünk megújításához. Izgalmas aspektus, hogy vendégként kukkanthatunk be elismert művészek, hírességek otthonába. Itt a sztorizás kihagyhatatlan kelléke a vendéglátásnak. Esti filmként az Édes november című amerikai mozit javaslom egyik nagy kedvencem, Charlize Theron főszereplésével. Többször láttam már, mégis mindig jó újranézni ezt az édes-bús történetet. (Duna, 22.00)

A pénteki (november 17-ei) kínálatból a Másfélmillió lépés Magyarországon — 32 év múlva ragadta meg a figyelmemet. Rockenbauer Pálék csapata 1979 nyarán járta be az Országos Kéktúra útvonalát, 32 évvel később, 2011-ben pedig új csapat tette meg ugyanazt az útvonalat, feltárva, hogy mi minden változott azóta. A műsor olyan kevésbé ismert településeket is bemutat, ahová érdemes ellátogatni. (M5, 12.00)

Szombaton (november 18-án), 11.30-tól vetítik a Duna Worldön az őshazát felkereső Julianus barát viszontagságait bemutató filmet. A megindító és felemelő történet gyermekkorom egyik meghatározó élménye volt.

Vasárnap (november 19-e) kora reggel a Gasztroangyallal ébredünk. A különösen szép tájak és a helyi érdekességek adják meg a műsor egyedi zamatát. (Duna, 6.45)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..