home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat március 6-ától 12-éig
MTVA
2017.03.05.
LXXII. évf. 9. szám
Közmédia-javallat március 6-ától 12-éig

Törőcsik Zsolt műsorajánlója

Törőcsik Zsolt kiemelt szerkesztő-műsorvezető a geográfusi pályát cserélte fel az elektronikus újságírásra. Hetedik éve dolgozik a médiában, és két éve lépte át a Kossuth rádió küszöbét. A hallgatók a 180 perc szerkesztőjeként és az Ütköző szerkesztő-műsorvezetőjeként találkozhatnak vele.


Kezdjük a hetet az Arcvonásokkal, melyben ezúttal a Vass István Zoltánnal készített portrét hallhatjuk. Választásomat talán az is motiválja, hogy pályám elején a kiváló riporter nagyon sokat segített, tippekkel és ötletekkel egyengette utamat. A megszólaló kiváló humora, intelligenciája minden bizonnyal érdekessé teszi a félórát. (Hétfő, március 6-a, Kossuth rádió, 14.05)

Keddre (március 7-ére) egy fiatalos programot ajánlok. Az A38 Hajó kulisszái mögött a Shantel & Bucovina Club Orchestrát láthatjuk. A kiváló együttes a balkáni zenét ötvözi az elektronikus vonallal. Jóllehet későn van, de utána garantált a pihenés. (M2, 23.25)

A Bartók rádió nőnapi népzenei műsorában szerdán (március 8-án) a hallgatók a nők néphagyományban betöltött szerepéről kaphatnak áttekintést. Ezúttal olyan művészek éneklik meg a női élet sorsfordító pillanatait, mint Sebestyén Márta, Paár Júlia, Soós Réka, Tímár Sára, Bognár Szilvia, Herczku Ágnes és Szalóki Ági. (12.05)

Csütörtökön (március 9-én) egy új magyar sorozat kezdődik a Dunán, Tóth János címmel. A sitcom egy 55 éves férfi életének bukdácsolásait mutatja be. Az ajánló alapján a műsor mindenki számára átélhető és élvezhető lesz. Az igényes humorra a szövegíró Liszkay Gergely és a főszereplő Mucsi Zoltán a garancia (20.30). Még aznap a Rádiószínházban egyik kedvencem, Kosztolányi örök darabja, az Esti Kornél című novellaciklus hallható. (Kossuth rádió, 13.06)

A Duna Televízión a Csak színház és más semmi sorozat második évadjába kapcsolódhatunk be. A kulisszák mögé való betekintés a legtöbb nézőt érdekli. Ráadásul az első évad epizódjai nagyon élvezetesek voltak: a karakterekhez egy érdekes történet is párosult. Az igényes szórakoztatáshoz tehát minden összetevő megvan. (Péntek, március 10-e, 20.30)

A történelmi filmek mindig lekötnek. Tavaly készítette moziját Pozsgai Zsolt Szabadonczok címmel. A film a ’48-as szabadságharc leverése utáni időkből meríti témáját: a két kiváló költő, Vörösmarty Mihály és Czuczor Gergely hányattatásait idézi fel. (Szombat, március 11-e, M5, 21.50)

Végül a vasárnapi (március 12-ei) kínálatból két műsort is bekarikáztam. A Kártyavár című amerikai tévésorozat egy közéleti újságíró számára az amerikai elnökválasztásról és a hatalmi technikákról egyaránt értékes információkat nyújt (Duna, 21.05). Ezt követi A keresztapa második része. Coppola Oscar-díjas műve bevonult a filmtörténet klasszikusai közé, és másfél évtizede a kedvenceim között szerepel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..