home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat május 8-ától 14-éig
MTVA
2017.05.06.
LXXII. évf. 18. szám
Közmédia-javallat május 8-ától 14-éig

Belényi Barbara heti ajánlója

Belényi Barbara szerkesztő-műsorvezető egy évtizede dolgozik a közmédiában, a Kossuth rádió műsoraiban. Riportokat készített a Falurádióban, majd a Kékbolygó, az Oxigén és a Napközben adásait szerkesztette. Jelenleg a Vendég a háznál és a Szombat délelőtt szerkesztője, emellett a Hajnal-táj műsorvezetőjeként is rendszeresen hallható.

 

Általában nehezen indul a hét, ilyenkor kincset ér az M2 reggeli és délelőtti gyerekműsora: észrevétlenül készülnek el a hajfonatok, és néha még „galád módon” a reggeli is a mese közben kerül a gyomorba. Hasznos a korhatárszűrés, a szülőnek ez mankó, erre figyelve nyugodtan ülhet le a gyermekével együtt a képernyő elé. És persze ez egy kis időutazás is, vicces, hogy a négy- és kilencéves lányom éppen úgy szereti a Mézga családot, a Frakkot vagy a Nils Holgerssont, mint annak idején én. (11.50)

A héten ünnepeltük a Vendég a háznál 25. születésnapját. Öröm számomra részt venni a műsor készítésében, szinte a gyermekemnek érzem. Hihetetlen, hogy az eltelt negyed évszázad alatt mennyit változott a világ és a gyereknevelés. Gondoljunk csak a méhen belüli életre, a születés mikéntjére, a büntetés nélküli fegyelmezésre vagy az apák szerepére a családban. Kedden (május 9-én) a nevelőapák jutnak szóhoz a műsorban. De nem kell mindenáron ragaszkodni a jó példához, néha az segít a legtöbbet, ha érezzük, hogy a gyereknevelés bizony nehéz feladat, lehetünk akár esendők is. És mindig lehetőség van a változtatásra — ez nekem kapaszkodó a mindennapjaimban. (Kossuth rádió, 11.32)

Szerdára (május 10-ére) a Hajnal-tájt ajánlom, a másik, szívemhez legközelebb álló műsort. Jóllehet korán kell hozzá kelni, de sosem hagyom ki. A műsorban megszólal többek között a kecskegidákat világra segítő gazda, a virágait palántázó házaspár, a lovakkal segítő terapeuta vagy a csapatépítő tréner. Csodálom azokat a fiatalokat, akik elhagyva a nagyvárost, itt találták meg a boldogulásukat. Engem is mindig feltölt, ha vidékre mehetek. (Kossuth rádió, 5.11)

Csütörtökön (május 11-én) reggel a Napközben ad támpontot ügyeink intézéséhez. Szóba kerül sok minden, ami megkönnyítheti a hétköznapokat. A műsor abban is segít, hogy könnyebben elviseljük a sorban állást a rendelőben vagy a hosszadalmas banki ügyintézést, illetve azt is megtudhatjuk belőle, mi a teendő, ha a társasházban mindenki mást akar. (Kossuth rádió, 9.00)

Ha péntek, akkor Virtuózok a Dunán, ezúttal a műsor második elődöntője. A Magyar Rádió és Televízió Gyermekkórusában nőttem fel, ezért tudom, mennyi munka és gyakorlás áll egy két-három perces produkció mögött. Jó látni, hogy ezek a gyerekek örömmel vállalják a megmérettetést és azt is, hogy a hangszer számukra végre már nem egy sarokban porosodó, avítt tárgy, hanem olyasvalami, amit büszkén és elhivatottan pengetnek, fújnak vagy ütnek. Szóval csak barátkozzunk vele! (19.30)

A Szombat délelőtt magazinműsor kiváló program a Kossuth rádión. Amit kínál: jó ötletek az ország számos pontjáról, érdekes életutak, energiát és lendületet adó közösségek, néha szívfacsaró sorsok… Mindig megmarad a mondanivaló üdesége és frissessége. Nemritkán odaég az ételem, annyira magával ragad egy-egy riport. (Szombat, május 13-a, 10.00)

Vasárnap, ha esős az idő, és nem lehetünk a szabadban, elmaradhatatlan program a közös családi mesenézés. Az M2-n a Grimm-mese sorozat telitalálat. (Május 14-e, 15.55)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..