home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat június 5-étől 11-éig
MTVA
2017.06.04.
LXXII. évf. 22. szám
Közmédia-javallat június 5-étől 11-éig

Bera Emese heti ajánlója

Bera Emese a Kossuth rádió kiemelt szerkesztő-riportere, és 2008 óta dolgozik a közmédiában. A sport iránti elköteleződése határozta meg pályájának alakulását. A Sportvilág szerkesztő-riportereként a hét minden napján hallhatjuk hangját.

 

Kezdjük a hetet sporttal! Hétfőn (június 5-én) este a Magyarország—Oroszország felkészülési labdarúgó-mérkőzés kihagyhatatlan. Szerencsére nemcsak engem, hanem az egész családomat érdeklik a sportközvetítések — mindennap meghallgatjuk a Sportvilágot, és gyakran nézzük az M4 csatorna műsorait. (19.45)

Ha időm engedi, minden hétköznap, így kedden (június 6-án) is, figyelemmel kísérem a Vendég a háznál adásait. Gyermekneveléssel kapcsolatos, érdekes kérdésekkel foglalkoznak. Keresztes Ilona szakemberként és négygyermekes anyaként érző, értő módon közelít a gondok megoldásához, minden bemutatott történetből erőt és ötleteket meríthetünk. (Kossuth rádió, 11.32)

Szerdára (június 7-ére) a Ryan közlegény megmentése című háborús filmet ajánlom. Mindig nehezen veszem rá magam a hasonló tematikájú alkotások megtekintésére. Emlékszem, ezt is ódzkodva mentem el megnézni a moziba, de végül nagy élménynek bizonyult, és örömmel nézem meg újra. A neves rendező, Steven Spielberg 1998-ban készült mozijának címszerepét Tom Hanks játssza. A feszített cselekményű, izgalmas filmdráma a bemutatott személyes sorsokkal állít emléket a szövetségesek 1944. évi normandiai partraszállásának. (Duna, 23.05)

Csütörtök (június 8-a) délután felüdülésképpen a Közelről-t hallgatom. Izgalmas riportjai mindenkihez szólnak, érdekes történetekkel gazdagodhatunk itthonról és a nagyvilágból (Kossuth rádió, 15.35). Estére a Szomszédok magyar filmsorozat következő epizódját választottam. Jó visszaidézni azt az időszakot, amikor a sorozatot forgatták. Kiváló színészeinket, például Komlós Jucit és Zenthe Ferencet örömmel nézem a Takács házaspár szerepében. (M3, 19.00)

Péntek (június 9-e) délutánra az Új barátod, Bori sorozatot ajánlom szeretettel a hozzám hasonló kisgyermekes szülőknek és gyermekeiknek. A négyéves kisfiam mindig nagy érdeklődéssel nézi a gyermekek szemszögéből bemutatott kedves, rövid történeteket (M2, 18.55). Az autómban szinte állandóan szól a rádió. Mivel a nagypapám igen szépen énekelt, a nagyobb családi eseményeken mindig nótáztunk. Sok szerzeményt ismerek, a gyermekkoromat felidéző dallamokat utazás közben is örömmel hallgatom a Tudod-e még az én nótám? műsorában szereplő énekesek tolmácsolásában (Dankó rádió, 17.04). Estére egy kis sportot, az Andorra—Magyarország világbajnoki selejtezőt javaslom, melyet az M4 közvetít. (20.45)

Szombaton (június 10-én), 18.05-től a Magyarország—Szlovákia-nőikézilabda-vb-selejtezőt közvetítjük a Sportvilág adásában, a Kossuth rádióban. Este nagy érdeklődéssel várom A virág románca című angol romantikus filmet, egyik kedvenc színészem, Alan Rickman rendezésében. (Duna, 22.10)

Vasárnap (június 11-e) estére szintén gyerekműsort ajánlok, másik nagy kedvencünket, a Kókusz Kokó, a kis sárkány történetét. (M2, 18.45)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..