home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat június 26-ától július 2-áig
MTVA
2017.06.25.
LXXII. évf. 25. szám
Közmédia-javallat június 26-ától július 2-áig

Hernády Zsolt heti ajánlója

Hernády Zsolt újságírói karrierje két évtizede kezdődött, a Duna Televízióban 2011 óta dolgozik. A nézők legutóbb a torockói Duna Nap műsorvezetőjeként találkozhattak vele. Történészként a XIX—XX. századot kutatja, boldog apaként pedig négy leánygyermeket nevel.

 

Hétfőre (június 26-ára) egy nosztalgiafilmet ajánlok: A Noszty fiú esete Tóth Marival című mozi Mikszáth regénye alapján készült. Az alkotást olyan kiváló és számomra kedves színészek vitték sikerre, mint Jávor Pál, Rajnai Gábor és Szörényi Éva (Duna World, 11.25). Késő este Hegedűs Géza irodalomtörténész a 200 éve született Arany Jánosra emlékezik. (M3, 23.55)

Kedden (június 27-én), a késő esti órákban az M2/Petőfi tévére kapcsolok. A Kulisszák mögött című műsorban a Budapest Bár koncertjét közvetítik, melyen az általam igen kedvelt „békebeli” sanzonok csendülnek fel újrahangszerelve. (23.25)

Jóllehet az egész Don Matteo-sorozat nagyon izgalmas, az epizódjai önállóan is élvezhetőek. Kedvenc színészpárosom egyik tagjával, Terence Hill-lel ezúttal címszereplőként találkozhatunk a képernyőn. (Szerda, június 28-a, Duna, 17.00)

Csütörtökre (június 29-ére) történészként egy hozzám közel álló témát választottam. A kuláküldözés áldozatainak emléknapján a Kulák volt az apám című alkotásban a kommunista diktatúra által meghurcolt vidéki emberek sorsa bontakozik ki (Duna World, 22.35). Ne maradjunk azonban ezen a héten sem klasszikus zene nélkül! Händel Messiás című oratóriumát hallgathatjuk meg a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar előadásában, a karmesteri pálcát pedig Vashegyi György tartja a kezében. (Bartók rádió, 19.35)

Bevallom, nagyon kedvelem az operettet és a magyar nótát is. A feleségemnek való udvarlás során is fontos szerep jutott Dankó Pista Madár vígan dalol a lombos ágon című dalának. Most mégis népzenét ajánlok: a Népek dalai válogatás a Dankó rádióban hallható. (Péntek, június 30-a, 21.00)

Szombat (július 1-je) délután sportoljunk egy kicsit! Örvendetes, hogy a Red Bull Air Race Budapest repülőversenynek újra van magyar részvevője a francia származású Genevey Dániel személyében, aki rokonom és kedves barátom is. Hajrá, Dani! (M4, 16.00)

Ha otthon jut némi időnk filmnézésre, feleségemmel általában romantikus vígjátékot választunk. Így teszünk vasárnap (július 2-án) este is, amikor a Zöld kártyára kapcsolunk. Kedves, szívmelengető darab, melyben a Gérard Depardieu és Andie MacDowell által megszemélyesített párnak az amerikai adminisztráció kérlelhetetlen útvesztőjében bimbózó szerelmét követhetjük végig. (Duna, 19.35)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..