home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 17-étől 23-áig
MTVA
2017.07.17.
LXXII. évf. 28. szám
Közmédia-javallat július 17-étől 23-áig

Juhász Zsolt heti ajánlója

Juhász Zsolt, a Kossuth rádió szerkesztő-műsorvezetője mintegy két évtizede dolgozik a közmédiában. A kezdetekben a Magyarországról jövök, a Reggeli Krónika, a Falurádió és a Kossuth Éjszaka adásaiban működött közre. Jelenleg a Vasárnapi Újság, a Hajnal-táj és az Arcvonások műsoraiban dolgozik, a hét minden napján.

 

Kezdjük a hetet a hétfői (július 17-ei) Hajnal-Táj vidékmagazinnal. A minden hétköznap pirkadatkor kezdődő, egyórás élő műsor a Falurádió és a Magyarországról jövök utódja, ez év júniusában ünnepelte tizedik születésnapját. (Kossuth rádió, 5.11)

Két gyermek, egy hét- és egy kilencéves édesapjaként ajánlom jó szívvel az M2 gyermekcsatorna kínálatát. Számomra a legérdekesebb, hogy az egykori kedves rajzfilmeket csemetéim is örömmel nézik. Ilyen megunhatatlan klasszikus a Mézga család, melynek szereplői kedden (július 18-án) vakációzni mennek. (12.00)

A szerdai (július 19-ei) ajánlatom ismét a Hajnal-Táj. Az egykori Reggeli Krónika 4.30-tól 9 óráig tartott, ebben a klasszikus hírsávban kap helyet az adás, mely a fővárosiak és a vidéken élők érdeklődésére egyaránt számít. A Hajnal-Táj napindító kuriózum, mivel ilyen korán más élő rádióműsorral nem találkoznak az érdeklődők (Kossuth rádió, 5.11). Egyúttal megalapozza az utána következő 180 perc hallgatottságát is — a közélet legfontosabb kérdéseivel foglalkozó hírmagazinét, melyben szintén fontos helyet kapnak a vidék életével foglalkozó témák. (Kossuth rádió, 6.00)

Csütörtök (július 20-a) hajnalban A Hazajáró stábját kísérhetjük el a Kárpát-medence varázslatos tájaira. Természeti kincseinkkel, kulturális értékeinkkel kerülhetünk közelebbi kapcsolatba a műsor által. A történelmi emlékek felelevenítésén kívül a csodálatos tájakon élő emberek mindennapjait is megismerhetjük. (Duna World, 0.30)

Szívesen ajánlom a klasszikus zenét vagy a dzsesszt a Bartók rádióban. Egyik kedvencem a Muzsikáló délután. A műsorkészítők szakértők, úgyhogy magyarázataik és a megszólaló zeneművek egyaránt valódi élményt nyújtanak. (Péntek, július 21-e, 15.06)

Szombaton (július 22-én) a Híradó az M1 csatornán egész nap nyomon követi hazánk és a világ legfontosabb eseményeit (19.30). Este az Ace Ventura — Az állati nyomozó 1994-ben készült amerikai filmvígjáték járul hozzá a vidám hangulathoz, főszerepben az utánozhatatlan humorú Jim Carrey-vel.

Vasárnap (július 23-án) nem csak a nosztalgiázni vágyóknak ajánlom az M3 csatornán a Zenebutikot. Ha valaki figyelmesen végignézi, akkor rájön, hogy Juhász Előd műsorának ’80-as évekbeli szerkesztési elve napjaink felgyorsult médiavilágában is megállja a helyét, ráadásul a felmérések szerint nemcsak az idősebbek, hanem a fiatalok is szeretik (M3, 11.15). Délután egy régi, kedves sorozatot nézünk meg a gyerekekkel, a Nils Holgersson csodálatos utazása címűt (M2, 13.15). Végezetül az idén harmincéves Vasárnapi Újság soron következő adását ajánlom mindenki figyelmébe. Műsorvezetőként büszkeséggel tölt el, hogy immár tíz éve részt vehetek a készítésében. A nemzet egészében gondolkodva, ugyanakkora hangsúlyt helyezünk a hagyományok ápolására, a nyelvi, a történelmi és a kulturális örökség megóvására, valamint az aktuális belpolitikai események hátterének feltérképezésére. (Kossuth rádió, 6.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..