home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat január 30-ától február 5-éig
MTVA
2017.01.29.
LXXII. évf. 4. szám
Közmédia-javallat január 30-ától február 5-éig

Radványi Dorottya heti ajánlója — Radványi Dorottya kiemelt szerkesztő-műsorvezető több mint három évtizede dolgozik a közmédiában. Kezdetben a Magyar Rádió Ifjúsági osztályán készített riportokat, ezután televíziós bemondó lett, majd ezzel egyidejűleg a Mi-Ti-Ők műsorait vezette. A Duna Televízióban a Hogy volt?! műsorvezetőjeként láthatják képernyőn, emellett a Bartók rádió Muzsikáló reggel és Muzsikáló délelőtt adásaiban hallhatják rendszeresen a komolyzene kedvelői.

Hétfőn (január 30-án) a Hogy volt?! — Osztálytalálkozó: „Hatvanhatosok” műsorában a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, a Várkonyi Zoltán osztályában végzetteket hívtuk össze. Voith Ági, Csernák Árpád, Huszti Péter, Dőry Virág, Kovács István, Újréti László és Vajda Márta már főiskolásként kimagaslóan tehetségesnek mutatkoztak. A rendhagyó osztálytalálkozók sajátossága a rácsodálkozás és az öröm, ahogy az egykori diáktársak újra felidézik feledésbe merült emlékeiket. (Duna World, 16.25)

Keddre (január 31-ére) a Thália Színház felvételeiből ajánlom Tasnádi István Finitóját. A groteszk, tragikomikus, feketehumorban bővelkedő előadás a napi életünket karikírozza ki versben elbeszélve. Györgyi Anna a darab egyik főszereplője, alakítása kiváló! (M5, 19.40)

Szerdánként sokakat érdekelhet a MüpArt Classic koncertek közvetítése a Müpából. Gyerekkoromtól fogva rajongok a komolyzenéért. Zeneiskolába jártam, kórusban énekeltem, különösképpen kötődök az opera műfajához. (február 1-je, M5, 19.40) Ugyancsak szerda estére ajánlom egyik legkedvesebb darabomat, Verdi Requiemjét. Ezt a művet Salzburgban hallgathattam meg nagyszombaton a fiammal együtt — feledhetetlen élmény volt. (Bartók rádió, 19.35)

Csütörtök (február 2-a) estére a kicsiknek a Pocoyót ajánlom szeretettel. A fiam hároméves unokaöccsével gyakran nézzük ezt a rajzfilmet, és mindannyian örömünket leljük benne (M2, 19.45). A kedvenc színészemmel, Kállai Ferenccel készült riportot az Örökös Tagság ismétlésében semmiképpen sem mulasztom el. Közvetlenül ezután érdemes lesz megnézni a Szépek és bolondok című, 1976-ban készült magyar filmet is Szász Péter rendezésében, Kállai főszereplésével. (M3, 21.10, 22.10)

Péntek (február 3-a) estére ugyancsak zenei élményt: a 2014. évi Budavári Palotakoncertet ajánlom. A budai vár oroszlános udvarában rendezett operettestek igen látványosak, nagyszabásúak. A legismertebb dallamok csendülnek fel a legnépszerűbb előadók tolmácsolásában. (M5, 19.40)

Szombat este kihagyhatatlan a Csárdáskirálynő magyar operettfilm. A mozi René Kollo, Anna Moffo és Karl Schönböck főszereplésével tekinthető meg. A Csárdáskirálynő végigkíséri Szinetár Miklós rendezői pályáját színpadon és filmen egyaránt. (Február 4-e, M3, 20.30)

Vasárnap (február 5-e) estére a Verdi című olasz tévéfilmsorozat következő epizódját szemeltem ki. A kiváló zeneszerző alkotómunkájáról és magánéletéről egyaránt sokat tudhatunk meg — ebben a részben a párizsi időszakról esik szó. (M3, 21.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..