home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat január 13-ától 19-éig
2014.01.07.
LXIX. évf. 2. szám
Közmédia-javallat január 13-ától 19-éig

Mohay Bence heti műsorajánlója — Mohay Bence, az MTVA sportfőszerkesztőségének riporter-műsorvezetője 2008 óta dolgozik a közmédiában. Sokáig focizott, nem meglepő tehát, hogy kedvenc sportja a labdarúgás.

Hétfőn (január 13-án) nem sokat kellett keresgélnem a programok között, azonnal az Aranylabda-gálán akadt meg a szemem. A másfél órás show érdekesnek ígérkezik, hiszen olyan sztárok versenyeznek a kitüntetésért, mint Ribéry, Messi és Ronaldo. Nagy a tét: Lionel Messi „zsinór”-ban egymás után nyert négy Aranylabdájával sporttörténelmet írt. Kérdéses, e páratlan széria után le tudják-e győzni (Duna, 18.30).

Jóllehet kicsit korán kezdődik, ám mégis, kedden (január 14-én) reggel a Néprajzi értékeink című ismeretterjesztő sorozatra hívom fel a figyelmet. Úgy tűnik számomra, hogy napjainkban hazánkban a néprajz háttérbe szorult. Pedig büszkék lehetünk etnográfiai értékeinkre, gyökereinkre, arra, hogy mi, magyarok hogyan élünk, gondolkodunk, mit hagytak ránk elődeink, mit hagyunk utódainknak (Duna, 8.00).

Nem kell sokat várni az év első hazai rendezésű világversenyére, hiszen mi adunk otthont a Műkorcsolya Európa-bajnokságnak. Izgalmas küzdelem elé nézünk, mivel a Szocsi előtti utolsó nagy erőpróbán a világ élmezőnyét láthatjuk vendégül Budapesten (szerda, január 15-e, Duna, 20.55).

Komoly erőpróba előtt áll a férfi kézilabda-válogatottunk: a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon Norvégiával csapunk össze. Nehezíti dolgunkat, hogy a sérüléssel bajlódó Nagy László nélkül kell helytállnunk. Az olimpiai negyedik hely után most abban reménykedünk, hogy a kontinensviadalon is maradandót alkotunk (csütörtök, január 16-a, M1, 20.05).

Hosszú-hosszú évek óta a déli harangszó előtt jelentkezik a Vendég a háznál — gyerekekről felnőtteknek. A pénteki (január 17-ei) adás kivételt képez: e napon gyerekek beszélnek gyerekekről. A Válasz-utakban 15-16 éves középiskolások ülnek a stúdióban, és egymással vagy a meghívott vendéggel beszélgetnek. Így nemcsak azt tudhatjuk meg, a felnőttek hogyan gondolkodnak a gyerekekről, hanem azt is, hogy a gyermekek hogyan látják a világot (Kossuth rádió, 11.33).

Szombaton (január 18-án) kapcsoljuk be a rádiót, nem fogunk ugyanis csalódni: egy káprázatos operaközvetítésnek lehetünk részesei. A New York-i Metropolitanből hallhatjuk Csajkovszkij legnépszerűbb operáját, az Anyegint. A darabot az angol Deborah Warner álmodta színpadra, és rendezésével még a kritikusok elismerését is elnyerte (Bartók rádió, 19.00).

Mint korábbi ajánlataimból is kiderül, ez a hét „sportos”-ra sikerült. A félórás magazinműsor, a Sport7 — amely az egész hét sporteseményeit dolgozza fel — bővelkedik témában. Amíg vasárnap (január 19-én) készül az ebéd, addig érdemes megtekinteni (M1, 12.35).


 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..