home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat február 8-ától 14-éig
MTVA
2016.02.08.
LXXI. évf. 5. szám
Közmédia-javallat február 8-ától 14-éig

Pilisy Csenge heti ajánlója — Pilisy Csenge az édesapjától örökölte az újságírás szeretetét, és gimnazistaként döntött későbbi pályájáról. Érettségi után helyi televízióknál szerzett gyakorlatot, s egy évtizede csatlakozott a közmédia csapatához. Jelenleg hírterületi szerkesztőként dolgozik, a rádióhallgatók számos műsor szerkesztő-műsorvezetőjeként találkozhatnak vele.

A Vendég a háznál adásában nagyon emberi, megható történeteket ismerhetünk meg. Nekem is van egy négyéves kisfiam, így a műsorból a hétköznapi gondok megoldására számos praktikus ötletet, tanácsot meríthetek. Ha autóban ülök, mindig meghallgatom. (Hétfő, február 8-a, Kossuth rádió, 11.32)

A Hajnal-Táj a vidék Magyarországáról szól, s az egyórás adásban értékes információkat szerezhetünk az országban folyó előremutató fejlesztésekről, programokról vagy egyszerűen a vidékiek életéről. (Kedd, február 9-e, Kossuth rádió, 5.11)

Szerdán (február 10-én) válasszunk az M2 bőséges mesekínálatából! Kisfiammal nagyon szeretjük a régi magyar rajzfilmeket, mint A Mézga család különös kalandjait (13.55) vagy Noddy kalandjait (17.20). Ezt követi az Állatkerti sétány 64., mely az állatok csodálatos világát mutatja be a kis Lucy szemszögéből. (17.30)

Csütörtökön (február 11-én) az Arcvonások portréműsorban Jónás Zsófiával, a siketek segítőjével ismerkedhetünk meg. Én is tanultam siketjelnyelvet, melyből az alapfokú vizsgát is letettem. Azért tanultam meg, hogy munkám során az e téren hátrányos helyzetű emberekkel is könnyebben megértessem magam. Lehet, hogy ez csak egy gesztus, de mindenképpen segít a közös „hang” megtalálásában. (Kossuth rádió, 14.05)

A pénteki (február 12-ei) kínálatból egy késői programra, Nemeskürty István — A magyar irodalom képeskönyve című műsorra hívom fel a figyelmet. Bölcsészdiplomám is van, és a magyar irodalom versei állnak igazán közel hozzám — nagyon sokszor segítenek át egy-egy nehéz élethelyzeten. Tóth Árpád költészetét különösen kedvelem. (M3, 1.15)

Szombaton (február 13-án) hazahúz a szívem, és a Jelenlét roma közéleti magazint fogom megnézni. Minden második adást én állítok össze, és a 25 perc alatt sok jó, példamutató kezdeményezésről számolunk be. Itt emelem ki a roma szakkollégiumok értékes munkáját, a felzárkóztatási programokat, a helyi közösségek összefogását szorgalmazó kezdeményezéseit. A műsorban követendő életpályákat mutatunk be, roma embereket, akik szorgalmuknak, tehetségüknek köszönhetően emelkedtek ki a szegénységből. (Kossuth rádió, 17.06)

Másnap is maradjunk még a Jelenlét magazinnál. A vasárnapi (február 14-ei) adást éppen én szerkesztem, úgyhogy elmondhatom, beszámolunk majd a szegedi színházi programról, illetve az érdeklődők beszélgetést hallhatnak Szakcsi Lakatos Bélával is (Kossuth rádió, 17.06). A vasárnap délután igazi körképet ad a magyar kulturális életről — az egész ország területéről ajánl programokat, fesztiválokat, kiállításokat, színházi bemutatókat. (16.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..