home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat február 6-ától 12-éig
MTVA
2017.02.04.
LXXII. évf. 5. szám
Közmédia-javallat február 6-ától 12-éig

Báthory Gábor műsorajánlója — Báthory Gábor 1980-ban jegyezte el magát a rádiózással, később a Duna Televíziónál találkozhattak vele a nézők. Ezután tért vissza a rádió világába.

Mint minden, a forradalom 60. évfordulójára készült műsort, Az én ’56-om sorozatot is nagy örömmel fogadtam. A forradalom a magyarság történetében sorsdöntő fordulatot hozott — valóban példát mutatva a világnak. Ezért tartom nagyon fontosnak minden apró részlet feltárását, amíg még köztünk vannak a hiteles emlékezők. És ezért sajnálom, hogy ezeknek a valóban fontos, léleképítő műsoroknak csak késői időpontban jut hely, pedig értékük miatt főműsoridőben, a felnövekvő nemzedéknek akár kötelező jelleggel kellene bemutatni. (Hétfő, február 6-a, Duna, 1.35)

Soha eszembe nem jutott volna, hogy meghallgassam az egykori Falurádiót vagy utódját, a Hajnal-tájt. Örömmel fedeztem fel a magam számára is, amikor hajnali hírolvasó szolgálatomra tartottam, hogy mennyire sokszínű, érdekes műsor. Legjobban az állatorvos ízes beszédét és bölcs tanácsait élvezem, hiszen nekem is van kutyám is, macskám is, és a doktor úr javaslatai már eddig is gazdagabbá tettek. (Kedd, február 7-e, Kossuth rádió, 5.11—6.00)

Szerdán (február 8-án) az M3-on A nagyúr — Gróf Bánffy Miklós című filmet vetítik. Nem ismerem a darabot, de felkeltette az érdeklődésemet. A történelmi családból származó politikus — az első világháború után — nagyon sokat tett Erdélyért, s emberi nagyságát talán napjainkban tudjuk igazán értékelni. (21.05)

Csütörtökön (február 9-én) nagyon „nézhető” műsorsávban tekinthetjük meg a Mindenki Akadémiáját. A félórában a tudomány legfrissebb eredményeiről tájékozódhatunk. (M5, 17.55)

Nagy ajándéknak tartom, hogy sokszor a Bartók rádióban is szerepelhetek hírolvasóként. Ilyenkor egy egészen más területre, a komolyzene világába, illetve nagy tudású kollégák közé csöppenek. Pénteken (február 10-én) a BBC Szimfonikus Zenekarának hangversenyét élvezhetjük. Nagyon szeretem a szimfonikus zenét: amikor sok-sok muzsikus egyenként játssza el a maga szólamát, de mégis gyönyörű harmóniába olvad össze a közös zenélés, az maga a csoda. A koncerten többek között impresszionista mesterek, Ravel és Debussy népszerű, illetve kevésbé ismert művei csendülnek fel. (12.36)

A Szeszélyes évszakok igencsak időtálló. Korábban is nagyon szerettem Antal Imre műsorát, s úgy tapasztalom, a poénokon nem fogott az idő. A hétvégi kikapcsolódáshoz ideális, jó szórakozást kívánok hozzá. (Szombat, február 11-e, M3, 14.45)

A Vasárnapi újság egykor palotaforradalmat indított el, magam is sokat dolgoztam a műsorban. Mára már megszelídült, de még mindig fontos gondolatokat közvetít. Azoknak ajánlom, akik igazán érdeklődnek a közélet iránt, és vasárnap hajnalban már ébren vannak. (Február 12-e, Kossuth rádió, 6.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..