home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat február 20-ától 26-áig
MTVA
2017.02.19.
LXXII. évf. 7. szám
Közmédia-javallat február 20-ától 26-áig

Gebauer Szabolcs műsorajánlója — Gebauer Szabolcs a Duna Televízió szerkesztőjeként kezdte pályafutását a közmédiában. Jelenleg a Magyar Távirati Iroda (MTI) brüsszeli tudósítója, emellett a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének főtitkára.

Mivel jelenleg Brüsszelben dolgozom, ki tudom használni, hogy az interneten kiváló minőségben nézhetőek és hallgathatóak a közmédia műsorai. Újságírói tevékenységem hozzásegít ahhoz, hogy nap mint nap elmélyülhessek egy-egy újabb tudományágban.

Felüdülés számomra, ha megnézhetem az ismeretekben gazdag Duna anzix című sorozatot, melyet a Duna World tűz műsorára hétköznap délutánonként. A hatvanrészes lírai filmsorozat a Duna folyó útját járja végig a fekete-erdei forrásától egészen a fekete-tengeri torkolatáig. A folyam összeköti Európa népeit, évezredek óta életük része. (16.05)

A tanulás mellett, úgy gondolom, az utazás alakít a legtöbbet a személyiségen. Ritka élmény, ha a rádiót hallgatva egy brazil író művét, általa pedig a dél-amerikai hit- és gondolatvilágot ismerhetjük meg. Ezúttal a Kossuth rádió Rádiószínház műsorában Mário de Andrade Makunaíma, egy jellem nélküli hős kalandjai című művéből hallhatóak részletek. (Hétfő, február 21-e, 21.30)

Ezen a héten arra is lehetőségem nyílik, hogy belenézzek a fedett pályás női tenisztornába, melyet az M4 Sport egész héten közvetít. A Women’s Tennis Association (WTA) által rendezett versenyen a jelenleg a világranglista 28. helyén álló magyar játékos, Babos Tímea is pályára lép, aki nem titkoltan Budapesten szeretné megszerezni pályafutása második WTA-tornagyőzelmét.

Péntek (február 24-e) este a Bartók rádió Arckép című műsorában klasszikus zenei részletek mellett beszélgetés hallható Kocsár Balázs karmesterrel, aki több mint harmincéves karmesteri és tizenöt éves zeneigazgatói tapasztalat birtokában a 2016/2017-es évadtól a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatói tisztségét tölti be. (19.00)

Külföldön élve minden felértékelődik, ami hazai. A honvágyat valamelyest enyhíti a Bartók rádión szombat délben sugárzott Népzene — itthonról című műsor, melyben ez alkalommal a pozsonyi Ifjú Szívek Táncszínház hiteles magyar népzenéjét sugározzák. (Szombat, február 25-e, 12.05)

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából összeállított hétvégi műsorfolyam részeként vasárnap (február 26-án) az Ítéletlenül című dokumentumfilmet keresem majd a Duna Worldön. Almási Tamás alkotásának szereplői olyan nők, akiket az ’50-es években ítélet nélkül zártak internálótáborba. Megalázták, elszakították őket családjuktól, kettétörték életüket. A film csaknem negyven év múltán szembesíti az egykori internáltakat a volt börtönfelügyelőjükkel. (21.30)

A Duna Televízión ugyancsak vasárnap, 22.30-kor kezdődik Szabó István önéletrajzi ihletésű, Oscar-díjas alkotása, a Mephisto. A Cserhalmi György főszereplésével készült film egy tehetséges, elismerésre vágyó művészember karaktere által az emberi méltóság elvesztésének folyamatát mutatja be.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..