home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat február 2-ától 8-áig
MTVA
2015.01.29.
LXX. évf. 4. szám
Közmédia-javallat február 2-ától 8-áig

Sipos Dávid Günther heti ajánlója — Sipos Dávid Günther családja Kárpátaljáról származik. A fiatalember hamar megismerte a média világát: még csak tizenhárom éves volt, amikor gyermek-műsorvezetőként belecsöppent a stúdiók életébe. Később segédrendezőként, technikai rendezőként, műsorvezetőként haladt a ranglétrán, jelenleg a Petőfi rádió műsorvezetőjeként ismerik a hallgatók.

A Hazajáró révén sokszor olyan helyekre látogathatunk el, amelyek szemünk előtt vannak ugyan, de mégsem vesszük észre őket. Szerencsére a szerkesztők választása „emberi léptékű” vidékekre esik, azaz nem óriási nemzeti parkokat mutatnak be, hanem könnyen megközelíthető épületeket, helyeket ajánlanak a figyelmünkbe. (Hétfő, február 2-a, Duna, 10.40)

A Rex felügyelő Bécsben játszódik, abban a városban, ahol sok időt töltöttem, s ahol óvodába is jártam. A filmből megismerhetjük az ottani rendőrség munkáját. A gyilkossági csoportot ráadásul egy nagyon okos kutya, Rex segíti a nyomozásban. (Kedd, február 3-a, Duna, 19.05)

Örömmel tölt el, hogy hazánkban újra készülnek tévéfilmek. Szerda (február 4-e) estére a közmédia legújabb sorozatát, a Fapadot ajánlom, mely egy nem létező légitársaság mindennapjait mutatja be szatirikusan, jó sok humorral megfűszerezve. (Duna, 21.15)

Csütörtökön (február 5-én) a Duna Mozira hívom fel a figyelmet. Az 1985-ben készült Szerelem első vérig egy korszak hű lenyomata, s része a magyar filmtörténetnek, slágerei pedig örökzölddé váltak. (Duna, 21.05)

Az Időfutár egyedi vállalkozás — Jeli Viktória ötlete alapján, Salamon András rendezésében ismét egy hangjátékot hallhatunk. Mindez ráadásul a fiataloknak is szól, népszerűségét a hallgatottsági adatok is alátámasztják. (Péntek, február 6-a, Kossuth rádió, 19.30)

Szombat (február 7-e) este már harmadik részéhez érkezik A Dal. A vetélkedőnek fontos szerepe van annak az előadónak a kiválasztásában, aki méltó módon képviseli majd hazánkat az eurovíziós dalfesztivál bécsi döntőjében. (M1, 20.25)

A vasárnapi (február 8-ai) kínálatból a Szerelmes földrajz adásán akadt meg a szemem. Egyrészt azért, mert földrajz szakon végeztem, és nagyon érdekelnek az érdekes helyek — mind Magyarországon, mind pedig a nagyvilágban. Másrészt ez az epizód a Svábhegyet mutatja be, ahol magam is gyakran és szívesen sétálok. (Duna, 14.50)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..