home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat február 15-étől 21-éig
MTVA
2016.02.14.
LXXI. évf. 6. szám
Közmédia-javallat február 15-étől 21-éig

Brockhauser Barbara heti ajánlója — Brockhauser Barbara az ELTE meteorológia szakán végzett 2013-ban, és jelenleg a doktori disszertációján dolgozik a Központi Fizikai Kutatóintézetben. Az elmúlt év márciusa óta — az M1 csatorna megújulása nyomán — meteorológiai előrejelzéseit osztja meg a nézőkkel.

Mindig vonzódtam a kvízműsorokhoz, korábban a családban és a barátaimmal is sokat foglalkoztunk „elmecsiszoló” társasjátékokkal. Így gyakran nézem a Maradj talpon! adásait. Különösen jónak találom az ötletet, hogy kitalálói a megadott betűkkel könnyebben rávezetik a játékost és a nézőt a helyes válaszra. Általában kitalálom a megoldást, de van, amikor én is a mélybe zuhannék. (Hétfő, február 15-e, 19.45)

Gyermekkorom óta érdekel a filmek világa, és különösen kíváncsi voltam a filmkészítés folyamatára. A Szeretettel Hollywoodból interjúi a werkfilmek hátterét, a kulisszatitkokat osztják meg a nézőkkel. A tévé is hasonlít ehhez a szakmához, talán ezért is örülök, hogy a közmédiában dolgozhatok. (Kedd, február 16-a, Duna World, 14.15)

Természettudományi szakon végeztem, és egyetemistaéveim alatt is nagyon sok — ehhez kapcsolódó — dokumentumfilmet néztem meg, szakmámból eredően is tehát inkább a természeti jelenségek foglalkoztatnak. Szerdán (február 17-én) a Duna Worldön sugározzák a Kék bolygó magazinműsort, melyet mindenkinek őszintén ajánlok. (10.25)

A csütörtöki (február 18-ai) kínálatból a Talpra, magyar!-ra hívom fel a figyelmet. Vezetés közben gyakran hallgatom. Azért különösen szimpatikus számomra, mert stíluspalettája széles, és kevés benne az ismétlés. (Petőfi rádió, 6.15—10.00)

Pénteken (február 19-én) a Minden tudás című tudományos, technológiai és innovációs magazint fogom megnézni. Választásom ez esetben is az érdeklődésemből fakad, ráadásul a csaknem félórás műsorban gyakran találkozom olyan kollégákkal, akikkel a Központi Fizikai Kutatóintézetben dolgoztam együtt, vagy akik az ELTE-n tanítottak. (M1, 10.15)

Akárcsak a kvízjátékok, a tehetségkutató műsorok is közel állnak hozzám. A Dal immár hagyományt teremtett, és izgalmas, hogy a zsűri választása gyakran indulatokat gerjeszt. Korábban magam is kétkedve fogadtam egy-egy döntést. Most különösen kíváncsi vagyok, hogy az idén ki képviseli hazánkat Svédországban az eurovíziós dalfesztiválon. (Szombat, február 20-a, Duna, 19.40)

Az egyetem mellett hat-hét évig a divatszakmában dolgoztam modellként, ezért talán nem meglepő a vasárnapi (február 21-ei) választásom. A Rúzs és selyem a divat világába kalauzolja el az érdeklődőket. A magazinműsorban mindig látok ismerősöket, és találok hozzám közel álló témákat. (Duna World, 14.40)             

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..